El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid creu que cal agrair als madrilenys el fet que “financin els serveis públics dels altres”
  • CA

El conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha rebutjat “un impost especial” per a Madrid i ha dit que caldria “donar les gràcies als madrilenys” per finançar serveis públics “de molts altres espanyols”. En una entrevista amb Telecinco, recollida per Europa Press, López ha indicat que no entén per què “la culpa” l’acaba tenint sempre la Comunitat de Madrid i pensa que han de ser “més seriosos” quan es fan propostes com la d’apujar impostos a la regió.

“No té sentit un impost especial per a una part d’Espanya, quan la Comunitat aporta gairebé el 70% del fons de solidaritat interterritorial. Com a mínim, crec que caldria donar-los les gràcies als madrilenys per aquest esforç que estan fent per a finançar serveis públics de molts altres espanyols, del que ens sentim molt orgullosos”, ha dit. “Com a mínim que donin les gràcies i no demonitzin Madrid des del punt de vista fiscal”, ha traslladat el conseller.

Així, ha avisat que utilitzaran tots els instruments jurídics que tinguin al seu abast per a poder evitar-ho, ja que “Madrid té autonomia fiscal com qualsevol altra comunitat autònoma”. “Que respectin la nostra autonomia, Madrid és una Comunitat, no un districte federal”, ha resolt López.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa