L’Estat demana un informe sobre els presos polítics que alenteix el procés d’indult

El Tribunal de Comptes informa al Suprem sobre el pagament de 4,1 milons dels independentistes

El Tribunal de Comptes ha informat aquest dimarts al Tribunal Suprem sobre els procediments de responsabilitat comptable contra els presos i exiliats independentistes per les despeses del referèndum de l’1-O. En concret, el Suprem va demanar l’1 de març si han dipositat els 4,1 milions d’euros que el Tribunal de Comptes els va reclamar el 28 de gener del 2020. Ho va fer a instàncies de l’Advocacia de l’Estat, que ha demanat tenir accés a aquesta informació abans de presentar el seu informe al Suprem sobre la petició d’indult.

La petició d’aquest informe allarga el procés per a la concessió –o no- dels indults. El Suprem no pot emetre el seu propi informe sense tenir primer el criteri de totes les parts. La fiscalia ja s’hi ha pronunciat en contra, i tota la tramitació es troba a l’espera del document que presenti l’Advocacia de l’Estat. L’informe del Suprem és preceptiu, però no vinculant, i quan acabi tot el procés serà el Consell de Ministres qui adopti la decisió que consideri més oportuna.

En concret, la sala segona del Suprem havia demanat a la Secció d’Enjudiciament del Tribunal de Comptes que li remetés les actuacions prèvies i altres procediments d’exigència de responsabilitat comptable que tingui en tramitació amb motiu de l’1-O. Volia que li enviï les liquidacions provisionals, i en particular la del 28 de gener del 2020 per acreditar si han fet efectiu el pagament de 4,1 milions d’euros que li va reclamar el 28 de gener del 2020.

Comentaris

    L’Estat espanyol demana un informe sobre els polítics engarjolats de una de les seves autonomies 16/03/2021 5:11 pm
    A veure si apreneu a titular, capullinis indapandanchatistes.

Nou comentari