La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha informat aquest dimarts que no li retirarà l’acta de diputat al secretari tercer de la Mesa de la cambra catalana, Pau Juvillà, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagi condemnat a sis mesos d’inhabilitació i a pagar una multa superior als 1.000 euros. Tot i que la Junta Electoral Central li ordena a Borràs que li retiri l’acta de diputat de manera preventiva mentre la sentència no és ferma, la presidenta del Parlament ha expressat aquest dimarts que no ho pensa fer.

No tinc la voluntat ni la potestat de retirar l’escó a Juvillà ni a cap dels diputats, i actuaré d’acord amb la preservació dels drets i llibertats“, ha argumentat en unes declaracions als mitjans de comunicació des dels passadissos del Parlament. Així mateix, ha recordat que la cambra catalana que ella presideix “és la seu de la sobirania del poble de Catalunya”, mentre que la JEC és només “una entitat administrativa“.

El mateix Pau Juvillà ja ha sortit a valorar la condemna del TSJC. El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament ha defensat la decisió de mantenir penjats al seu despatx de la Paeria de Lleida uns llaços grocs durant la campanya electoral de les municipals del 2019. Ha manifestat que “el que vam fer és just“, en referència al seu grup al consistori lleidatà.

Segons Juvillà, la sentència d’aquest dimarts “ratifica la repressió” que aplica l’Estat espanyol contra la dissidència política, i ha argumentat que ara ell es converteix en un cas més “dels 4.000 represaliats per l’Estat espanyol en aquest procés d’autodeterminació”. “L’Estat continua volent guanyar allò que no ha guanyat democràticament”, ha manifestat el diputat anticapitalista, a més de recordar que els llaços grocs “no són partidistes” i per tant no és un símbol independentista, sinó “de solidaritat” amb els presos polítics catalans. 

Comentaris

  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 14:06
  Sigue diciendo tonterías, Laurita, sigue....que la siguiente serás tú. Ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión. O inhabilitados. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!
  Avis Desembre 14, 2021 | 14:14
  Gràcies Presidenta Borràs. Amb gestos com aquest arribarem aviat a la indepencia.
  Maria Desembre 14, 2021 | 14:34
  Fins que la sentència sigui ferma! fum, fum, fum!
  Un català Desembre 14, 2021 | 15:12
  Quan rebi el primer requeriment del Tribunal informant de les conseqüències legals veurem com es fa caqueta a les calces...
  Capità Desembre 14, 2021 | 16:04
  O sigui que quan hi hagi sentencia firme si que l'acatarà, nomes retrasa una mica la represio, aquesta es la confrontacio de Junts? Quina decepcio
  Laura Hagrid Borràs... Desembre 14, 2021 | 18:27
  Només sap fraccionar factures per evitar controls, ho va demostrar quan dirigia l'institu de les lletre catalanes, una menjadora corruptgent, ara està investigada per corrupte... Ara es dedica a rebentar el Govern des de dins, una destroyer sense cervell ni proposta, qui dia passa anyempeny, anar fobrant bons sousi prebendes...
  Ricard Desembre 14, 2021 | 20:10
  Borràs manté la nostra dignitat com a votants. Ja era hora. Els jutges castellanistes no són ningú per corregir el vot popular.

Nou comentari