Borràs: “Qui perverteix un informe tècnic és qui en fa una lectura política”

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat aquest dijous que “qui perverteix un informe tècnic és qui en fa una lectura política“, en referència a l’informe dels lletrats del Parlament que li podria afavorir, en tant que consideren que un diputat no hauria de perdre el seu escó de manera tan fàcil si se l’investiga. En aquest sentit, ha defensat que els lletrats van respondre a un encàrrec que els va fer la Mesa “per unanimitat”, per resoldre qüestions de funcionament de la cambra. “Aquesta qüestió apareix en 15 línies d’un informe de 180 pàgines“, ha insistit Laura Borràs, que ha negat que en cap cas aquest informe estigui fet per protegir-la a ella: “Els lletrats consideren que es vulnera la presumpció d’innocència de tots els diputats”, ha manifestat.

Sobre la investigació sobre quan dirigia l’Institut de les Lletres Catalanes, ha assegurat que els correus electrònics que la Guàrdia Civil ha entregat a la jutge estan “manipulats”. Ha lamentat, també que la instructora “decidís que fos un cos especialista en investigar independentistes, com és la Guàrdia Civil, qui s’encarregués d’aquest cas quan els Mossos d’Esquadra van descartar que hi hagués cap delicte”. “La instrucció de la causa és il·legal des del primer minut“, ha afirmat.

Per altra banda, Laura Borràs ha lamentat que aquest dimecres es detingués l’exvicepresident de la Mesa Josep Costa. “No podem oblidar que vivim en un context de judicialització de la política”, ha dit, a més de recordar que Costa està processat per “haver permès que el Parlament mantingués la inviolabilitat i pogués parlar de tot“, en permetre un debat a la cambra catalana sobre la monarquia espanyola. En aquest sentit, Laura Borràs ha defensat que Costa no reconegui l’autoritat del Tribunal Superior de JUstícia de Catalunya (TSJC), perquè “la justícia espanyola és més ‘espanyola’ que ‘justícia'”.

Comentaris

  Dos telenoticies, corrupta. Octubre 28, 2021 | 10:15
  La pija que hace trapis con sus amigos droguis.
  Ramon Octubre 28, 2021 | 11:39
  Si fosis una mica decent, sols una mica, ja tendries que haver plegat. Pero segurament no ho faras, crec ets una cara dura. Els indepes no et mereixem ni a tu ni a molts com tu.
   ferreret Octubre 28, 2021 | 14:07
   Els que haurien de plegar són els que van de puta-ramonetes contra els catalans
   Martí Octubre 28, 2021 | 19:06
   Me'n fio més de ella que de qualsevol jutja espanyol, perquè no son de fia, ells mateixos ho han demostrat milions de vegades
  Sense vergonya Octubre 28, 2021 | 13:00
  La cara dura és una característica de JxCAT. Per desenvolupar la seva activitat política donen per suposat que la població catalana està formada per imbècils que es creuen qualsevol relat.
  Cge Octubre 28, 2021 | 13:10
  Quanta rabia li tenen, segueix així Laura, si tots fossin com tu , esteriem molt millor.
  Aigualit Octubre 28, 2021 | 13:34
  Birras tens ka cara com wl ciment armat. Que t'aprofiten els teus trapia. Crec que hi han varies candidates a Wad-Ras que volen ser les teves núvies. Ves per on, podràs escollir.
  Buf Octubre 28, 2021 | 15:42
  Els interessos polítics fan fàstic. Dit això el pacte de la diputació també
  Rosa Octubre 28, 2021 | 17:36
  La presidenta del Parlament està perseguida perquè és una dona digna, defensa l'independència del Parlament i els drets dels diputats. No com el indigne president Torrent que va humiliar el Parlament i va deixar desprotegits els diputats per por dels jutges i amb els poques vergonyes del seu partit ER van fer fora el president Torra per poder anar a eleccions. I hauríem d'afegir la CUP amagant que té la candidata del partit imputada per corrupció urbanística de quan era alcaldessa de Badalona. Unes perles aquest d'ER i la CUP que volen fer fora la Borràs!
   Demagògia i victimisme Octubre 28, 2021 | 18:35
   Aquest discurs victimista que dona les culpes de tot a ERC o a qui sigui, és un relat propi de gent poc noble. La que va fer una actuació il·legal és la senyora Borràs i no els altres. El reglament va ser aprovat per majoria l'any 2017 amb el suport de tots els grups independentistes. El canviarem per interessos d'una sola persona?

Nou comentari