Borràs renya ERC per falta de “consens” amb la llei audiovisual catalana

La presidenta del parlament, Laura Borràs, ha carregat aquest diumenge contra Esquerra Republicana per la falta de “consens” per tirar endavant una reforma de la llei de l’audiovisual de Catalunya. En aquest sentit, ha reclamat “unitat” en la defensa de la llengua del país, i ha assegurat que “no hi pot haver cap negociació partidista que pugui posar el català en perill“. En un acte de Junts per Catalunya al districte d’Horta-Guinardó, la presidenta de la cambra catalana ha explicat que divendres la portaveu de JxCat al Parlament, Mònica Sales, va demanar a la Junta de Portaveus incloure al proper ple el debat de la nova llei de l’audiovisual catalana, però la proposta no va tenir els vots necessaris per tirar endavant.

Com que Esquerra Republicana i en Comú Podem hi van votar en contra, Borràs ha demanat aquest diumenge que hi hagi “unitat” en aquesta qüestió, i ha carregat contra el “mercadeig” amb la llengua. “Quan no anem junts guanyen els altres, els que ens volen dividits“, ha avisat Borràs als partits independentistes. “Mentrestant la llengua la tenim com la tenim”, ha lamentat. 

Borràs ha fet aquestes declaracions en un acte en el qual també hi ha participat la vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, també líder del partit a l’Ajuntament de Barcelona. Ha acusat el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni d’ignorar “l’emergència lingüística” que pateix la capital de Catalunya, i ha criticat la inacció del consistori en relació a aquesta qüestió: “Estem en una fase d’emergència lingüística i no tenim un Ajuntament que faci polítiques que protegeixin el català”. Artadi ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra els “nyaps” del govern municipal en matèria d’habitatge, mobilitat i seguretat, però ha fet una menció especial a la qüestió de la llengua, amb relació a la sentència que ha obligat una escola de Canet a impartir el 25% de les classes en castellà.

Comentaris

  Canet de Mar, el pueblo más asqueroso de Europa. Desembre 12, 2021 | 15:49
  Transmitir este slogan al máximo de ciudadanos, que sepan que en esta localidad los camisas pardas supremacistas acosan a un niño de cinco años.
  Maria Desembre 12, 2021 | 16:16
  La Borràs també és responsable de la situació del català com a mal consellera de cultura que va ser.
  Ja us ho fareu. Desembre 12, 2021 | 16:25
  No acabareu el mandat. Petará tot. No valeu res, independentistes traidors al 52%, CUP, ERC, JXC.
  Gracias a Puigdemont han dado al salto a la política de primer nivel personalidades tan relevantes como Artadi, Borrás, Cuevillas, Nogueras y Jordi Sanchez. Desembre 12, 2021 | 16:34
  Gracias, President.
  Ramon Desembre 12, 2021 | 18:31
  Quina merde de politics indepes que tenim. A partir d'ara que us votin els vostres familiars, si es que ho volen fer. Com a politics, sou molt dolents.
  Carxofa. Desembre 13, 2021 | 10:59
  Ramon,no facis comentaris inutils.
  Borràs, la corruptgent que demana consens??? Desembre 13, 2021 | 12:12
  Per consens entén "jo proposo i tu calles i em votes". Només busca la confrontació amb els independentistes, fer un Govern amb els corruptgents sempre és mal negoci, pel bé de Catalunya jo faria Govern amb sociates amb el nas tapat abans que amb els corruptes prUcessistes cap enlloc que només volen rebentar-ho tot, com ja va fer el batxiller foll i gens preparat suspent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat.

Nou comentari