L’ANC proposa una ILP per impulsar una llei d’independència i “recuperar la moral col·lectiva”

Paluzie: "No podem blanquejar més les constants renúncies dels que competeixen per gestionar una autonomia intervinguda"

La presidenta de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha expressat aquest diumenge el posicionament polític de l’entitat en el context polític actual. En un acte a Cornellà de Llobregat, Paluzie ha proposat presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per impulsar una llei d’independència, acció que permetria “recuperar la moral col·lectiva” de l’independentisme. Paluzie creu que cal mobilitzar la societat civil de manera estratègica i ha demanat fer “passes concretes” aquesta legislatura “cap a la independència”, que sorgeixin —ha remarcat— “de les bases i generin il·lusió”. Una ILP, ha dit, “atorga lideratge a la ciutadania i pot permetre aprofitar les finestres d’oportunitat que s’obrin al llarg dels quatre anys que vénen”.

Paluzie ha denunciat que Catalunya es troba ubicada “en una paradoxa: tenim una nova majoria independentista al Parlament, la més gran dels darrers anys, amb el 52% dels vots i 74 escons, i en canvi estem deixant instal·lant el desànim i la decepció en la base popular”. La presidenta de l’ANC ha recordat que aviat “farà quatre anys de la victòria del referèndum de l’1-O, l’acte de sobirania més gran que ha fet aquest poble, i en canvi, dia rere dia ens fan sentir com si haguéssim tornat als anys de l’Estatut del 2006, mirant cap a l’Estat, esperant concessions”. Paluzie ha advertit que s’està caient “en el parany del poli bo i el poli dolent: un joc pervers de l’esquerra i dreta espanyoles, oblidant que comparteixen el mateix objectiu de mantenir la unitat de l’Estat, costi el que els hi costi”.

Paluzie s’ha mostrat crítica tant amb aquells que busquen “la concòrdia” com amb els que volen arribar “fins al final” amb “la venjança de l’Estat”. “No ens serveix ni una cosa ni l’altra perquè no hi pot haver pau sense justícia”, ha comentat. “La nostra lluita per l’alliberament nacional és qüestió d’autodefensa, justícia, dignitat i supervivència nacionals”, ha reblat. La presidenta de l’ANC ha remarcat que l’1 i el 3-O del 2017 “vam vèncer a l’Estat”, però ha admès que “no vam ser capaços de fer servir el poder real del qual disposàvem: n’hem après i no desaprofitarem oportunitats que se’ns presentin perquè quan ens vam aturar vam perdre”.

Paluzie ha avisat que la independènca “la farem” de forma democràtica i pacífica, “però per la via dels fets” perquè “no ens podem permetre que s’instal·li el desànim en el moviment”. A més, ha afegit, “la repressió i la crisi no poden ser excusar per aturar-lo, són oportunitats per rearmar-lo i dotar-lo de més legitimitat, interna i externa”. Paluzie ha dit que l’ANC sap com fer-ho: “Per guanyar necessitem comptar amb institucions determinades a fer complir els mandats democràtics, amb el moviment popular treballant en xarxa, una acció exterior potent i una estratègia concertada dels tres fronts”.

Paluzie ha lamentat que els independentistes han quedat supeditats a l’independentisme institucional: “Ens hem deixat marcar l’agenda per la política institucional i les seves lluites per l’hegemonia electoral i els altres dos fronts s’han afeblit; no ens podem quedar de braços creuats esperant el realineament dels tres fronts, ni podem blanquejar més les constants renúncies i dilacions dels que competeixen per gestionar una autonomia intervinguda”. Paluzie ha insistit que a l’ANC li toca “tornar a posar en mara el moviment popular, estar a punt per quan arribi el nostre moment, que pot ser qualsevol moment”.

Comentaris

  Fran BCN 30/05/2021 11:59 pm
  ANC i Paluzie sou una colla de dropols frikis i fanatics què viviu en una realitat paral·lela.....el mon real és més complex....
  Maria 30/05/2021 10:40 pm
  Aquesta dona i els polítics que secunda és la causa del desànim. Marxi cap a casa sra Paluzie que ja ha fet fracassar l'ANC. No és el que volia, dins adéu siau!
  11
  49
  Respon
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 30/05/2021 9:04 pm
  El problema de l'ANC és ERC que, a banda d'intentar controlar-la com ja controla Òmnium, boicota totes les decisions que no són del seu gust
  Veterà antifranquista. 30/05/2021 6:53 pm
  El desànim és conseqüència de l'inqüalificable actitud dels nostres polítics, anteposant els interessos de partit als del Pais. I pel que fa a l'autonomia intervinguda....... Doncs ho ha esta des del primer moment; l'Estatut del 1979 ens posava en ,mans de l'estat en tot i per a tot. Per aixó al seu moment, hi vaig votar en contra i rebutjar públicament. Poca esperança em resta ja.
   Doctor Strangelove 30/05/2021 7:37 pm
   Què vol ara aquedta funcionara d'Ñ? Doc.
   10
   44
   Respon
  A la deriva 30/05/2021 6:31 pm
  L'ANC ha sigut instrumentalitzada per una formació política, i ha perdut tota la força que tenia com a entitat transversal. La manca d'intel·ligència, i les propostes delirants han fet la resta. També caldria una explicació de per quin motiu van recolzar una candidatura d'ultradreta (la de l'acomiadament lliure) a les eleccions a la patronal.
  30
  64
  Respon
   Jac jou 30/05/2021 6:44 pm
   Ja no cola res vostre a cagar a la via.
   30
   72
   Respon
  Ramon 30/05/2021 6:29 pm
  I que no ens vinguin amb què hi ha qui depèn de la nòmina, del càrrec. Ja només faltaria això. Haver de votar col·laboracionistes perquè puguin arribar a final de mes. Votar a les europees. També a les municipals. Discutim si boicot o enviar-hi als parlaments espanyols veus autènticament rupturistes, rebentar-los-ho tot. I boicot aquí. Ho tenim facilíssim perquè la participació ni s'acosti al 50 per cent. Boicot. Deslegitimació. Trencament.
  Ramon 30/05/2021 6:24 pm
  Per poder fer i dir només allò que Espanya ens consent de dir i fer, millor el boicot. Millor la desautorització, la deslegitimació. Oi que no comptem com a Presidents els de la Generalitat intervinguda del Bienni Negre? Doncs tampoc ara. Que l'Aragonès s'hi presta? Doncs per ell farà. Eleccions ara tan bon punt es constati el fiasco de la "negociació". I boicot. Una TV3 sota control directa dels sociates no seria pitjor que l'actual i tindria l'avantatge que ningú no es cridaria a engany.
  Ramon 30/05/2021 6:20 pm
  Per regla general, el que convé fer és sempre el contrari del que proposa i ens hi arrossega ERC. Si mires enrere te n'adones que aquesta norma no falla quasi mai. Seria una bestiesa forçar eleccions i cridar al boicot? Seria una bestiesa votar només a les europees? Seria una bestiesa mostrar, visualitzar, que la nostra esmena és a la totalitat? El governet de Vichy, el governet del 155, el governet sota xantatge permanent millor que el facin ells. Que el facin els col·laboracionistes.
  Nova gran idea de la Paluzie 30/05/2021 5:34 pm
  Sembla que s'estigui preparant per a la propera convocatòria a bombers de la Generalitat.
  22
  45
  Respon
  odisea 30/05/2021 5:17 pm
  Alguien piensa que ,PP,PSOE,VOX y CIUDADANOS van hacer algo por Catalunya,si llevarse lo que le queda a una vaca despues de exprimirla,aqui solo estan a favor los que viven muy bien ,tienen dinero,o viven del Estado,los demas a currar y callar,y no olvidemos que esto no va de amor, va de dinero.
  Pere Lluis G. 30/05/2021 4:32 pm
  Impulsar una llei d’independència i recuperar la moral col·lectiva , habiam recapacitem i pensem am la frase de la ínclita Paluzie : no cal , es molt clarivident , ho donen tot per perdut.
  joandomenec 30/05/2021 4:31 pm
  Una llei de la independència? L'hauria d'aprovar el congrès espanyol? Una pèrdua de diners i de temps. Mobilitzacions al carrer sostingudes i contínues amb una sola consigna: INDEPENDÈNCIA ARA!! Mobilitzacions contra el govern de la Generalitat. No cal perdre esforços, diners i temps demanant indults, amnistia, i altres fantasies que ens distrauen de l'objectiu.
  Marc Jimenez 30/05/2021 4:05 pm
  L’ANC proposa una ILP per impulsar una llei d’independència i “recuperar la moral col·lectiva” , simpre teniendo presente que : Mientras Navarra y el Pais Vasco, gozen de los privilegios fiscales que gozan , contemplados y ratificados en la Constitución Española . Cataluña nunca sera Independiente !! lo entendéis ?? , repito : Cataluña nunca sera Independiente !!
  Ovella esgarriada 30/05/2021 3:50 pm
  Indepres!! Os venden humo día sí y otro también y vosotros como locos por tragaros esa colección de mantras y mentiras porque no tenéis nada más a lo que agarraros y necesitáis de ese humo ya que no soportaríais la frustración de reconocer, y en el fondo lo sabéis, que ni vosotros, ni vuestros hijos, ni vuestros nietos ni bisnietos veran jamás una cataluña independiente de españa. Disfrutad d vuestro domingo de frustración que yo me voy a la playa :)
  99
  105
  Respon
   Clara 30/05/2021 11:11 pm
   Va ser un gran error donar per bones les darreres eleccions, amb totes les interferències i amb absència de rigor que van abocar a uns resultats no fiables que, de rebot, van dur a un bunyol de presidència. Un victòria Ñ i col·laboracionistes . Ara ens toca ballar amb la lletja.
   Tronc 30/05/2021 8:41 pm
   ta puta mare nyordu

Nou comentari