L’ANC denuncia “l’ús del ‘lawfare'” de l’Estat contra l’independentisme a una conferència de l’OSCE

Secretaris nacionals de l'entitat critiquen la "judicialització" de l'activitat parlamentària a Catalunya

L’ANC ha denunciat “l’onada de persecució política” i “l’increment de l’ús del ‘lawfare” de l’Estat contra Catalunya a una conferència sobre drets humans de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Els secretaris nacionals de l’ANC Carles Fité, Erika Casajoana i Bàrbara Roviró han exposat els efectes de “la judicialització” de l’activitat parlamentària catalana i “l’ús de la persecució judicial amb motius polítics contra representants elegits democràticament i activistes”. Segons han assegurat, aquestes “violacions de drets humans” busquen “mantenir la integritat territorial d’Espanya”. Els secretaris han denunciat “l’increment de l’ús del ‘lawfare’ per part de les autoritats espanyoles” des de l’1-O. “Han llançat una onada de persecució política contra activistes de la societat civil i representants elegits democràticament”, ha dit Fité, que ha afegit que el poder judicial espanyol “ha intervingut” l’activitat parlamentària catalana “abolint lleis i anul·lant resolucions sobre drets socials, econòmics, civils i polítics aprovades per la cambra”.

Els participants també han denunciat la “repressió” contra l’expresidenta del Parlament i expresidenta de l’ANC, Carme Forcadell i han assegurat que hi ha “censura i persecució” a l’esfera digital. Segons han remarcat, des del 2017 les autoritats espanyoles “limiten la capacitat de les organitzacions de la societat civil a Catalunya per desenvolupar les seves activitats, fent ús del ‘lawfare’ i la persecució política, i reduint el dret a la llibertat d’expressió i participació pública”.

Els tres secretaris nacionals han criticat “l’obstrucció sistemàtica” de les autoritats de l’Estat a l’activitat legislativa catalana, així com la “persecució” de membres de la Mesa del Parlament, i han fet una crida a l’Estat demanant que respectés el dret a la participació política.

Fité, Casajoana i Roviró han participat a la conferència ‘Legislació democràtica: assegurant la participació’ de l’OSCE, que s’ha celebrat el 26 i 27 d’abril. A les tres sessions s’hi ha tractat qüestions com la legislació oberta i inclusiva; els reptes, les oportunitats i les amenaces pel que fa a la participació pública, i l’esfera digital.

Comentaris

    Tothom pot dir bajanades on vulgui 27/04/2021 8:55 pm
    I això no és una notícia. Si a les bajanades de l'ANC se sumen els comentaris de l'OSCE, aquí sí que tenim ja una notícia.

Nou comentari