L’ANC denuncia a Europa l’ús abusiu de la tecnologia per reprimir l’independentisme

Ho ha fet a la conferència internacional sobre drets humans Supplementary Human Dimension Meeting de l’OSCE

L’Assemblea Nacional Catalana ha participat a la conferència internacional Supplementary Human Dimension Meeting sobre tecnologies digitals i drets humans, organitzada per la Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), per denunciar l’ús de les noves tecnologies per part de les autoritats espanyoles per reprimir el moviment independentista. Segons l’entitat, aquestes pràctiques impliquen una violació de drets humans com la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió i d’associació, i la participació política en fòrums digitals.

En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i les secretàries nacionals Bàrbara Roviró i Erika Casajoana, han participat en tres sessions que han tractat qüestions com la recopilació i l’ús de dades personals, la protecció del dret a la llibertat de reunió pacífica a l’era de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial. Paluzie ha denunciat les multes desproporcionades imposades contra l’independentisme per les autoritats espanyoles en matèria de protecció de dades: “Els darrers anys, el sistema judicial espanyol ha imposat sancions per valor de 290.000€ a l’Assemblea Nacional Catalana per campanyes dins l’àmbit de la seva activitat com a organització de la societat civil, per presumpta infracció de la Llei de Protecció de Dades”.

L’estat espanyol imposa les multes més elevades

En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea va remarcar que “l’Agència Espanyola de Protecció de Dades és l’òrgan que en aquest àmbit imposa les multes més elevades a nivell internacional, amb un total de la meitat de les multes imposades globalment durant el primer trimestre de 2021”. Així,
Paluzie ha denunciat que, tal com succeeix en altres àrees, “les autoritats espanyoles retorcen i utilitzen la legislació per perseguir l’activitat democràtica, en aquest cas en contra d’organitzacions que defensen el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya”.

Programaris espies contra l’independentisme

En el marc de la conferència, la presidenta de l’Assemblea també ha denunciat l’ús per part de
les autoritats espanyoles del programari espia conegut com a Pegasus, propietat de l’empresa
israeliana NSO Group, per espiar representants i activistes catalans, així com el fet que el govern
espanyol hagi bloquejat qualsevol investigació sobre aquesta qüestió.

Per la seva banda, la secretària nacional de l’Assemblea Erika Casajoana ha denunciat el “creixent nombre d’operacions policials contra representants catalans, com ara la coneguda com a Operació Volkhov, en el marc de la qual les forces de seguretat espanyoles van fer un ús il·legal de sistemes d’espionatge sense ordre judicial, vulnerant els drets fonamentals i la dignitat humana de les persones afectades”. A més, Casajoana va afegir que “les autoritats espanyoles, juntament amb les russes i les xineses, són les úniques que han sol·licitat la prohibició d’aplicacions a la plataforma GitHub per raons de “seguretat nacional””. L’entitat apunta que es tracta d’aplicacions que, com Tsunami Democràtic, van ser utilitzades per organitzar protestes pacífiques per part del moviment independentista.

“Atacs sistemàtics”

Paluzie, Roviró i Casajoana s’han sumat a la denuncia dels “atacs sistemàtics” de les autoritats espanyoles contra el moviment independentista català, amb el tancament de llocs web, l’aprovació de lleis d’emergència dirigides específicament a limitar la coordinació de manifestacions, i la investigació a través de mitjans il·legals com l’espionatge. També han demanat a les autoritats espanyoles que respectin el dret a la participació política dels representants catalans i de la
societat civil. Així, han proposat a experts de l’OSCE que visitin Catalunya per investigar la situació de vulneració de drets sobre el terreny.

L’Assemblea participa regularment en les reunions de l’Organització per a la Seguretat i la
Cooperació a Europa sobre drets humans, on els seus representants han dut a terme
intervencions orals i han presentat declaracions escrites per a denunciar les violacions de drets
de les autoritats espanyoles contra el poble de Catalunya.

Accions com aquestes, assegura l’Assemblea, desgasten la imatge exterior de l’Estat espanyol i reforcen el moviment independentista en el front internacional. Per a l’Assemblea és clau que l’acció en el front exterior es complementi i es combini amb l’acció en el front nacional i en el front institucional, “les tres potes que han de fer possible la culminació de la independència”.

Comentaris

  Gonzalo 14/07/2021 1:46 pm
  Llorar y llorar....llorar y llorar.....sois una ranchera.... jajajajajajajaaja!!!!!
   Doctor Strangelove 14/07/2021 1:54 pm
   Hahaha. Doc.
    En Gonzalo i el Strange continuen rient-se les gracies.. 14/07/2021 5:32 pm
    I després es xuclen els penis, fan el trenet, el platano balú. I el Luis si afegeix tot excitat..
     Ricard 14/07/2021 6:11 pm
     Sintonia intelectual la tenen.
     Gonzalo 15/07/2021 12:10 pm
     Y si fuese así,que? Algún problema, pedazo de homófobo???
  Manel BCN 14/07/2021 2:44 pm
  Paluzie, amb el vostre fanatisme ploramiques de perdedors no aneu enlloc.....no sabeu llegir els contexts..
  Uyuyui 14/07/2021 3:08 pm
  Datos personales ??? ...pero si la ANC lleva años haciendo listas de Buenos y malos catalanes ....cuando iban puerta a puerta sugiriendo que votamos partidos indepes ......Si algún día consiguieran la republica nos meterían a todos los demócratas en campos de concentración y de reeducación ...lls gente no sabe el odio la maldad que supura esa entidad .....Espero que nunca consigan sus objetivos y al final se decidan ellos a actuar para que caiga todo el peso de la ley sobre ellos
   Tú, demòcrata? 14/07/2021 5:29 pm
   Ja t’ho explicarem, ecspanyordet..
    Gonzalo 15/07/2021 12:08 pm
    Cuando? Dentro de 18 meses??? Jajajajajajajaaja!!!!!
  Jaume 14/07/2021 5:22 pm
  El que ha de fer l'ANC és constituir-se en partit polític per aconseguir la independència perquè ara mateix no hi ha CAP partit independentista al Parlament. N'hi ha tres que se'n diuen però dos només es preocupen dels seus sous públics i els tercers viuen en una galàxia paral·lela de piruletes i lluita social teòrica. Els independentistes estem orfes.
  Lopac 14/07/2021 5:31 pm
  Una organizacion que promueve la desobediencia de las leyes democraticas....reclamando que no se cumplen las que a ellos les van bien........
  Luisnomeacuerdo 14/07/2021 6:16 pm
  Lo lógico es tratar a los delincuentes de la associacion de naziss cabreados como se merecen. Todo en orden.

Nou comentari