El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcaldessa de Gavà, favorable a l’ampliació del Prat i experta en medi ambient, substituta d’Ábalos
  • CA

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, favorable a l’ampliació del Prat i experta en medi ambient, serà la substituta de José Luis Ábalos al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Des de l’esclat de la polèmica, l’alcaldessa s’havia mostrat favorable a l’ampliació de l’aeroport sempre i quan no afectés a la qualitat de vida dels veïns de Gavà. “És una realitat innegable que l’aeroport és una infraestructura cabdal pel creixement econòmic i la competitivitat del país”, va afirmar el passat 1 de juny, tot i condicionar el seu suport a obtenir informes tècnics que avaluïn l’impacte acústic real que suposaria en el municipi. L’alcaldessa considerava llavors que hi hauria “el temps suficient” per abordar de forma “consensuada” l’ampliació de l’aeroport. Raquel Sánchez va ocupar la secretaria del PSC d’Estratègia i Clima, per la qual cosa compleix amb el perfil que busca el PSOE. Ara, com a màxima responsable de la cartera de Transports podrà abordar la qüestió de forma personal.

A diferència de Gavà, l’Ajuntament del Prat de Llobregat s’ha mostrat obertament contrari a l’ampliació de l’aeroport i ha criticat que Aena no hagi presentat cap estudi “seriós” en les reunions de la taula tècnica sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. Es va acordar reunir aquesta taula per estudiar amb deteniment les propostes del gestor aeroportuari per ampliar la tercera pista i les possibles alternatives. 

El predecessor de l’alcaldessa de Gavà en el seu nou càrrec, José Luís Ábalos, també havia admés que una ampliació podria suposar problemes mediambientals, i va assegurar que “la decisió final l’haurà de prendre el territori”. Sota el lideratge de Raquel Sánchez la taula de debat de l’ampliació de l’aeroport dialogarà amb tots els sectors implicats des d’una vessant més municipalista però favorable a l’ampliació tot i posar-hi condicions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Psoe, porqueria franquista.155 a juliol 10, 2021 | 17:10
    Psoe, porqueria franquista.155 juliol 10, 2021 | 17:10
    Un saldo mes del psc.gal, epanyolisme franquistes d'analfabets i analfabetes franquistes del psoe.gal. PSOE bruticia de retardats mentals españols
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 11, 2021 | 12:38
      Gonzalo juliol 11, 2021 | 12:38
      Si es que sois todo amor...y frustración.... jajajajajajajaaja!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa