L’Ajuntament de Girona s’afegeix a la campanya de sobirania fiscal de l’ANC

Girona començarà a fer sobirania fiscal i s’afegirà a altres ciutats com Vic o Igualada.

L’Ajuntament de Girona començarà a fer sobirania fiscal el proper trimestre. La decisió es farà efectiva properament quan es signi el decret d’alcaldia corresponent, però l’Ajuntament ja ha fet arribar la seva decisió a l’Assemblea Nacional Catalana. D’aquesta manera, Girona es convertirà en la primera capital catalana que farà sobirania fiscal ingressant l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya. Fa pocs dies Vic també va anunciar que faria sobirania fiscal, tal com ja fan municipis com Igualada, Calella, Alella, Torelló o Falset, entre d’altres.

L’Assemblea insta la resta de consistoris independentistes a exercir la seva sobirania i preparar la Generalitat per a una futura ruptura amb l’Estat espanyol. “Cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles”, afirma l’Assemblea en un comunicat.

La campanya “Jo pago a Catalunya” de l’Assemblea, que es torna a reactivar amb motiu de la liquidació d’impostos del primer trimestre del 2021, pretén empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una “eina d’estat indispensable”, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. Segons l’Assemblea, enfortir l’Agència Tributària de Catalunya prepararà l’administració catalana per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.

Comentaris

  Postureig, simbolisme i poc més 08/04/2021 9:51 pm
  Igual que el PSOE es diu PSC a Catalunya també L'Agència Tributària Espanyola a Catalunya es diu Agència Tributària de Catalunya. La pasta va on ha d'anar paguis on paguis.
  Gonzalo 08/04/2021 7:48 pm
  Recordad a la agencia tributaria catalana, que todos los impuestos pertenecientes al estado español, debe de transferirlos en fecha y hora. Apa..... A seguir con actos simbólicos, laZis.
  Politics d'esquerra, lladres ferrovials, junqueras que tal? 08/04/2021 7:29 pm
  Quines tonteries. El que cal es abaixar imoostos i produir un deficit bestial. Pero aqui, lesesquerres robant als catalans, fills de puta de politics

Nou comentari