El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La sentència del TSJC pel 9-N se sabrà a les 13 hores
  • CA

La sentència del TSJC pel judici del 9-N contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega se sabrà aquest dilluns a les 13 hores. D’aquesta manera, al migdia se sabrà si l’expresident i les exconselleres seran condemnats i inhabilitats per haver permès el procés participatiu del 2014.

 

Hi haurà lectura pública a la seu del TSJC, segons han informat fonts judicials. Cal recordar que a Mas, Rigau i Ortega se’ls va jutjar entre el 6 i el 10 de febrer pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

 

La Fiscalia va mantenir la petició de penes de 10 anys d’inhabilitació per a l’expresident de la Generalitat i president del PDeCAT. A l’exconsellera Ortega i a Rigau, actual diputada de JxSí, la petició és de 9 anys. Les defenses van reiterar la petició d’absolució.

La sentència es donarà a conèixer un mes i una setmana després de l’inici del judici, que va començar el 6 de febrer i es va allargar fins el dia 10. La lectura pública tindrà lloc a la mateixa sala del civil i penal, on va tenir lloc el judici.

Fonts del TSJC han informat a El Món que el tribunal ha convocat a Mas, Ortega i Rigau per ser presents durant la lectura de la sentència, però que encara no han confirmat l’assistència. Des del PDeCAT tampoc han confirmat si els tres acusats s’hi presentaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa