El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Plataforma pel Dret de Decidir, més a prop de la reconciliació
  • CA

El sector de la Plataforma pel Dret de Decidir encapçalat per la presidenta interina, Elisenda Romeu, va subscriure ahir les condicions preses en el procés de mediació i va donar suport a un document proposat pel representant del grup oposat, Jaume López.

El corrent liderat per Romeu va prendre la decisió després de reunir-se amb els socis de l’entitat. Indiquen que l’acord defineix que l’associació treballarà per l’exercici del dret de decidir des de la societat civil i amb independència dels partits polítics.

També certifiquen la creació d’una junta consensuada amb les dues parts, segons indiquen en un comunicat. L’òrgan prepararia la pròxima assemblea per aprovar la nova direcció i se celebraria a principis de 2009.

Així mateix, Romeu confia que el sector liderat per López i Mònica Sabata doni el vistiplau a la resolució. A parer seu, la majoria d’aquest grup està a favor de l’acord, excepte tres o quatre persones, va matisar a Elsingulardigital.cat.

No obstant, el corrent oposat va declinar parlar de la situació. Sabata va argumentar en aquest diari que les dues parts van adquirir el compromís de no fer declaracions sobre el procés.

El conflicte va començar en l’Assemblea del juny passat a Girona, per la presumpte “politització” de l’associació. La mediació és dirigida pel Departament de Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa