El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La néta de Companys considera fora de lloc les crítiques d’ERC a la gestió de Saura
  • CA

Maria Lluïsa Gally, néta de Lluís Comapnys, té plena confiança en les gestions del conseller d’Interior, Joan Saura, en el cas de la nul•litat del judici contra l’expresident afusellat durant el franquisme. Gally s’ha desmarcat i ha considerat fora de lloc les darreres crítiques d’ERC al procés que està seguint Saura i que, en primer lloc, el van portar ahir a Madrid per iniciar el procés de reconeixement oficial de reparació de la figura de Companys.

Pocs instants després que el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, es comprometés a tenir enllestida la resolució que demana la Generalitat abans de tres mesos, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, titllava de “vergonyoses” les gestions del conseller d’Interior i demanava que Saura no s’arrossegues “davant les portes del Ministeri de Justícia”. A Madird, però, tant el conseller Saura com el Bermejo van destacar la importància simbòlica i jurídica de la trobada. En presència de Gally, el conseller d’Interior va explicar que la petició de reparació és un pas cap a l’objectiu últim d’aconseguir la nul•litat del judici de l’únic president democràtic que ha estat afusellat a Europa.

El pas que ahir van fer Saura i Gally s’entén com un punt imprescindible, segons els protagonistes, per demanar al Tribunal Suprem l’anul·lació del judici. La petició de reparació, però, ha desencadenat una picabaralla entre ERC i ICV en la qual, Gally, sembla tenir les preferències clares.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa