La Moncloa prepara indults reversibles per aprovar-los abans de les vacances, segons ‘El País’

Una disposició final establiria que si en un període determinat els presos reincideixen haurien de tornar a la presó


El Consell de Ministres que aprovarà els indults per als presos polítics se celebrarà a finals de juny o principis de juliol, segons diverses fonts del govern espanyolt que cita aquest diumenge el diari El País. El text s’aprovarà quan el Ministeri de Justícia, la vicepresidència primera i l’equip més estret del president concloguin un treball que estan fent amb l’objectiu de tancar totes les escletxes jurídiques per evitar que la Sala Tercera del Tribunal Suprem pugui tombar els indults per un recurs de Vox.

Un equip dirigit per Juan Carlos Campo, el ministre de Justícia, que és un expert en indults i té diversos anàlisis acadèmics sobre l’assumpte, amb el suport de la vicepresidència primera, en mans de Carmen Clavo, i la secretaria general de Presidència, liderada per Félix Bolaños, busca tot tipus d’antecedents i argumentacions centrades en la justícia, l’equitat i sobretot en el concepte “d’utilitat pública”, segons explica El País. L’indult s’aplicaria en considerar que és positiu per a l’interès general perquè pot ajudar a resoldre el conflicte polític.

La Moncloa vol evitar xocar amb la justícia espanyola i en la seva argumentació evitarà qüestionar la sentència del Procés. Els indults tindran diverses limitacions, que segons fonts del govern espanyol, els faran més inapel·lables jurídicament. Primer, seran condicionats i reversibles. Contindran al final una disposició que indicarà que si els presos reincideixen —en un període que pot ser d’uns tres anys— l’indult quedarà anul·lat.

Comentaris

  fat boy 30/05/2021 7:14 pm
  Pero si no hi ha res que no sigui reversible aqui, ni la democracia, ni les jaquetes de l'esquerra, ni l'independentisme, ni l'auxilio a la rebelion, l'unic que es permanent es la imbecilitat general, l'Opus i els capellans, i la militarrada.
  Ramon 30/05/2021 6:38 pm
  Si ens acusen de "delicte d'odi" ja sabem què hem d'adduir: que el nostre odi és reversible. Que si Catalunya s'allibera i ells no putegen el nou estat català és possible que d'aquí a uns segles ja se'ns hagi passat.
  torracollons 30/05/2021 6:23 pm
  n'hi ha d'estiu i d'hivern? de quins colors n'hi ha? es poden tornar si no em van bé?
  fat boy 30/05/2021 5:37 pm
  Veieu com si que calia abracar l'Iceta?.
  Ramon 30/05/2021 5:16 pm
  Un "indult reversible" no és un indult. Un "indult reversible" és un puto tercer grau, una llibertat condicional. O sigui que NI INDULT. No ja amnistia, no ja autodeterminació, no ja demanar perdó per la repressió... NI INDULT!!!
  Ramon 30/05/2021 4:55 pm
  Aquesta mamarratxada ni tan sols pot tenir cap base legal. Quan indultes, indultes. No és un tercer grau, un permís temporal condicionat a la conducta. Indultar és eximir de la pena sentenciada o del que en resta per complir. Si de cas hi ha reincidència caldrà nou encausament, nou judici i nova sentència. Però, és clar, això seria en el supòsit que Espanya fos un estat de dret. I prou que sabem que no n'és pas.
  Andreuza 30/05/2021 4:19 pm
  Ep! si no feu bondat de cara a la paret i si cal orelles de burro! Espanya no dona per mes!
  X2 30/05/2021 3:18 pm
  Mes estupideses dels jutges burrus i feixistes espanyols que fan riure o plorar a tot Europa. Indults "reversibles". Aneu a la merda
  enricsvh 30/05/2021 1:11 pm
  Indults reversibles?? ha ha ha. Es a dir que estan amenaçats per vida. Es a dir, si no fas bondat, et tornem a la garjola, per complir la condemna. Ens tracten com el que som : esclaus. Els castellans, no n'aprenen. Si no dones una sortida a l'enemic acorralat, et passarà per sobre. I es aixó mateix el que passarà.
  Pop 30/05/2021 12:41 pm
  ha haaaaaaaaaaaaaaaaa ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Espanyols: Sou el Cul d'Europa ! Quina Raça !
  A l'aguait 30/05/2021 12:29 pm
  "Indults reversibles" ? com aquelles gavardines antigues ? Un govern d'un país de la Unió Europea ? A QUE JUGUEN ?
  Però això què és???? 30/05/2021 12:29 pm
  Se'ns pixen a la cara i diuen....que se'ns pixen!! Ni dissimular ja!! Què més necessitem per reaccionar?? Això a la resta del món se'n diu xantatge, com a mínim. I aquí anem discutint que si cantem els Segadors o les Segadores....
  Ramon 30/05/2021 10:19 am
  Jo sempre vaig confiar més en Espanya, que en nosaltres.
  Ricard 30/05/2021 10:05 am
  Primer es neguen a un pacte fiscal, després unilateralment es neguen 3 VEGADESa a acordar un referèndum, tot seguit ens agredeixen fisicament, deprés ens reprimeixen sense proves i ara diuen que "perdonen" a menys de 10 d'entre 3000, però amb l'advertència que si els 4 "perdonats" no fan bondat els tornaran a empresonar. Jo, ho sento, però n'estic fins als pebrots de Castella.
  Psoe.podemos, heil Franco, esquerres hitlerianes 30/05/2021 9:32 am
  Psoe i podemos son franquistes visceral, purs feixistes com cal. Aquest chaleton monedero comparant un referendum amb el tejero i un criminal del gal com el tortilla Illa parlant del govern Torra pitjor dels ultims 100 anys, com bon franquista del psc de franco i el franquistes reventos, serra i maragalls del criminal porcioles, forrats pel Seu FRANCO dels ultims 100 anys. Extrema dreta franquista psc.comuna, Heil Colau, Arriba Illa del GAL, quins miserables antidemocrates espanyols
   Ramon 30/05/2021 6:40 pm
   I el Conde Duque de Olivares també. També era franquista. Esteu realment north by northwest. No és que sociates i pudents siguin franquistes sinó que tant sociates i pudents com els franquistes són espanyols i tots ells són enemics nostres per eixa simple raó.
  Manel 30/05/2021 8:54 am
  "amb el suport de la vicepresidència primera, en mans de Carmen Clavo," em recorda això de "clavar el último clavo al ataúd"
  fideli 30/05/2021 8:31 am
  si reincideixen? qui és el criminal sinó españa?
  yo 30/05/2021 8:28 am
  Jajaja........ Mes trampes jaja.....que me des orino.

Nou comentari