La ministra de Transports diu que l’ampliació del Prat comportarà “un 25% més de superfície protegida al Delta”

Sánchez aposta per modificar la Xarxa Natura 2000 i insisteix en el "compromís ambiental" del 'hub'

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha afirmat que l’ampliació de l’aeroport del Prat comportarà “més superfície protegida al Delta del Llobregat i una protecció més robusta”. “Les actuacions de desenvolupament del hub de Barcelona, proposades amb caràcter preliminar, crearien un Nou Espai Natural del Delta del Llobregat amb una superfície addicional protegida mediambientalment del 25% en relació amb l’actual. Aquest Nou Espai Natural del Delta equivaldria al 20% dels Aiguamolls de l’Empordà”, ha precisat Sánchez en un article dominical al diari El Periódico.

En paral·lel, la ministra de Transports ha insistit en el “compromís ambiental” del hub i en la necessitat de modificar la Xarxa Natura 2000.”La modificació s’ha de fer mitjançant l’exigent procediment de la Directiva europea Hàbitats, igual que en els últims anys ho han fet no pocs projectes d’infraestructures dels països de la Unió Europea, en particular Alemanya”, ha continuat Sánchez, donant per fet així que l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona passa per una ocupació parcial de la Ricarda. “Com a exalcaldessa de Gavà, sé bé què representa la greu responsabilitat de promoure simultàniament la prosperitat i la sostenibilitat mediambiental d’un terme municipal situat al Delta del Llobregat”, ha apuntat la ministra de Transports, que ha reconegut la “controvèrsia i dubtes” que genera aquesta ampliació de l’aeroport de Barcelona Josep Tarradellas.

No obstant això, Sánchez ha defensat els avantatges socials i econòmics d’un hub intercontinental al Prat esgrimint un estudi de la Universitat de Barcelona que preveu “més de 83.000 llocs de treball directes (actualment són 38.000) i 365.000 llocs de treball globals (avui, 218.000), amb una contribució al PIB de Catalunya del 8,9%, comparada amb el 6,8% actual”. “Així mateix, els hubs ofereixen a la ciutadania del territori que acull l’aeroport la possibilitat de volar sense escales a un gran nombre de destinacions internacionals i, ben entrat al segle XXI, són un factor fonamental d’atracció de talent, inversions tecnològiques i esdeveniments internacionals”, ha enumerat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. “Madrid ho sap bé i per aquesta raó aposta sense vacil·lació per l’ampliació del seu aeroport i el reforç del seu hub”, ha conclòs Sánchez.

Comentaris

  Massaia 08/08/2021 1:19 pm
  Senyora ministra amb podria explicar ara el conte de la Ventafocs ?
   INCREDUL 08/08/2021 1:57 pm
   I de pas el del Rei MIdas
  NO TE 08/08/2021 2:47 pm
  LO CREES...... NI TU. TURURUT. Ves a prendre el pel als ejpanyols TONTA.
  fat boy 08/08/2021 2:58 pm
  Claro que si, bonita.
  X2 08/08/2021 3:14 pm
  No toqueu l'aeroport, fora mentides i mentiders
  INCREDUL 08/08/2021 3:54 pm
  Aixo seran diners per las constructoras de la llotja del Bernabeu
  ton c. 09/08/2021 10:12 am
  sra. ministra si és així perque no els hi explica els que estàn en contra amb dades, sino millor calladeta, que no serviu per a res.

Nou comentari