El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La manifestació de l’11-S es farà a la Diagonal
  • CA

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha rebutjat finalment manifestar-se aquest 11 de setembre al voltant de les presons de Lledoners i Puig de les Basses, on estan tancats ara mateix l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, l’exconseller Raül Romeva, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. La manifestació es farà a Barcelona ciutat. De Palau Reial a Glòries. La gent ocuparà tota l’avinguda Diagonal. El lema de la concentració serà “Fem la República Catalana”.

La presentació d’aquesta nova concentració ha tingut lloc aquest divendres davant del Palau Reial de Pedralbes, a Barcelona. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha destacat l’èxit de les darreres mobilitzacions i ha volgut inisistir en el caràcter excepcional de la del 2018. “La volem per ser lliures individualment i col·lectivament”, ha afirmat, i ha assegurat que la voluntat de la manifestació d’aquest 11 de setembre serà “demanar que es faci voluntat el mandat de l’1-O ratificat el 21-D a les urnes“.

 

Preguntada pel motiu pel qual s’ha descartat fer-ho al voltant o a prop de les presons on es troben els líders independentistes, Paluzie ha mencionat el concepte que Sànchez i Cuixart utilitzen molts cops, el de la ‘mobilització permanent‘. En aquest sentit, ha argumentat que durant aquest any hi haurà manifestacions “a molts espais”, i “amb moltes entitats”. A més, ha dit que “la repressió politica no pot tenir com a conseqüència renunciar als nostres objectius polítics”.

Per altra banda, la samarreta d’enguany és de color corall i hi apareix el lema de la manifestació ‘Fem la República Catalana’ amb un dibuix d’una muntanya amb una bandera clavada al cim que hi porta escrit aquest mateix lema.

 

Durant la presentació també s’ha insistit en el “pacifisme” i civisme” de la manifestació, per “mostrar al món el caràcter democràtic” del poble català. Finalment, s’ha enviat un missatge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tal que “retiri totes els càrrecs contra els presos i exiliats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa