La Junta Electoral estima que Iglesias i Ayuso van incórrer en una infracció de la Llei Electoral

Els dos han infringit les normes electorals en sengles intervencions públiques

La Junta Electoral Provincial ha estimat en sengles resolucions que el candidat de Podem a presidir la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, han incorregut en una infracció de la Llei Electoral per l’ús de recursos públics amb fins electoralistes. En una de les resolucions, la Junta estima la denúncia de l’PP de Madrid contra el líder de Podem pel vídeo que va llançar en xarxes socials per anunciar la seva candidatura a la Presidència de la Comunitat de Madrid en considerar que vulnerava “els principis de neutralitat, imparcialitat i igualtat”. Per tant, s’aprecia que Iglesias va incórrer en una infracció del que estableix l’article 50 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General en la seva intervenció gravada en que va donar a conèixer la seva decisió de presentar-se a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

L’esmentat article estableix que “des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració de les mateixes queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions “.

D’altra banda, la Junta acorda en una altra resolució arxivar la denúncia davant la Junta Electoral presentada contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, candidata del PP a les pròximes eleccions autonòmiques de el 4 de maig, en relació a les seves intervencions de els passats 10 i 17 de març.

Però estimen que la roda de premsa oferta el passat 15 de març en la qual va fer un repàs dels seus èxits enfront de la pandèmia i en la qual va arribar a demanar el vot va incórrer en una infracció de el mateix article de la Llei Electoral.

Els magistrats assenyalen que faran saber a Ayuso que “hauria de tenir més cura per no incórrer en aquest tipus d’actuacions”. D’aquesta manera, s’ordena retirar la gravació de la publicació d’aquesta roda de premsa.

Finalment, la resolució assenyala que no s’iniciarà cap expedient sancionador contra la presidenta regional i candidata a revalidar el seu càrrec a l’capdavant de la Presidència de la Comunitat de Madrid.

Comentaris

    Mercuccio 25/03/2021 6:14 pm
    Ale, doncs, a inhabilitar-los com van fer amb en Torra. (Uy, no. Que no són catalans, en tot cas a ell, que ha fet alguna defensa amb la boca petita dels presos polítics)

Nou comentari