La Fiscal General diu que no ha donat cap instrucció a la Fiscalia per recórrer el tercer grau dels presos

"Les causes han seguit el seu curs, i aquesta fiscal no ha fonat cap instrucció"

La Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, ha assegurat aquest dimarts al Congrés que “no ha donat cap instrucció” ni ha canviat cap dels fiscals que s’encarreguen de prendre decisions sobre els presos polítics. També ha assegurat que “és impossible intercedir” perquè la Fiscalia canviï de criteri i no demani el reingrés a la presó dels presos independentistes que es troben en tercer grau. En una compareixença al Congrés, Delgado ha afirmat que les causes del procés “han seguit el seu curs” i que la institució “té un funcionament autònom i tothom sap que és impossible intercedir”, ha sentenciat. Delgado ha respost d’aquesta manera les intervencions de les formacions independentistes, que li han retret el paper de la Fiscalia en tots els processos que continuen produint-se des del 2017. El diputat de la CUP Albert Botrán ha recordat que va ser nomenada per un govern que deia voler deixar enrere la deriva judicial. “La Fiscalia ha mantingut la repressió”, ha afirmat Botrán, “però amb repressió no pararan l’independentisme, sinó que aconseguiran torçar el dret, carregar-se garanties processals i aprofundir l’autoritarisme”.

El diputat de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas ha recordat que Delgado pot donar instruccions als fiscals de plaça, i per tant “tot el que passa a la Fiscalia és responsabilitat seva”. “La Fiscalia que tenim és impròpia d’un estat de dret i d’una democràcia plena”, i “està instal·lada en la repressió”, ha dit Alonso-Cuevillas, que l’ha acusat d’estar molt lluny de la neutralitat política que se suposa al ministeri públic. Entre altres, li ha recordat la querella contra el Parlament per debatre sobre el rei, que contrasta amb la seva inacció davant els fons opacs del rei emèrit, Joan Carles de Borbó.

La diputada d’ERC Carolina Telechea també li ha retret que persegueixi el president del Parlament per permetre un debat sobre la monarquia, però no faci el mateix amb els fons opacs del rei emèrit. O que recorri el tercer grau dels presos i demani cinc anys més de presó per a Pablo Hasel. L’Estat, ha dit “està girant cap a l’autocràcia” i “no és lògic que en ple SXXI tinguem més de 2.000 persones encausades a Catalunya per defensar la llibertat”.

Comentaris

  Independentista 03/03/2021 12:07 pm
  I nosaltres no ens ho creiem.
  Arpat de Buda 03/03/2021 11:15 am
  Però ho va deixar anar quan el presos van sortir i diguè que els recursos probablement s'endarreririen.... fins que s'havessin pronunciat els jutges de vigilància penitenciària, que per ara no ho han fet, i els seus fiscals ja bramen de nou contra el tercer grau (començant per la Carme i la Montserrat). "por l boca muere la sardina".
  DANIEL 03/03/2021 10:58 am
  Donc el Pedrito Sanchis no ho sap que la fiscalia va sola....
  uno que vive en Tabarnia 03/03/2021 10:21 am
  els fiscals estan plenament adoctrinats per no tingue de donar cap tipus d,instruccio, ells mateixos ja son prou fatxas com per saltarse les lleis que convinguin
  Ricard 02/03/2021 11:00 pm
  Si tot va sol perquè cal una fiscal general? El racisme anticatala dels castellans va sol.
  Fiscalia és ultradreta 02/03/2021 9:57 pm
  No calen instruccions, els fatxes espanyols ja saben com han d'actuar.

Nou comentari