El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Federació Internacional de Periodistes condemna la “brutal agressió” a Borràs
  • CA

 

Les Federacions Internacional i Europea de Periodistes (FIP i FEP) han condemnat aquest dimecres la “brutal agressió” que va patir dilluns el fotoperiodista d’El Món, Jordi Borràs, per part d’un policia espanyol amb crits de ‘Viva España‘ i ‘Viva Franco‘ al carrer Capellades de Barcelona. En un comunicat, han demanat “una investigació immediata per esclarir el que ha passat i sancionar l’agressor”.

 

El text relata com es va produir l’agressió a Borràs, i es fa ressò del fet que el policia mostrés la seva placa just abans d’abandonar el lloc dels fets. A més, destaquen que el Cuerpo Nacional de Policía (CNP) hagi confirmat aquesta informació i reconegut que, al tractar-se d’un agent del cos, li han obert un expedient disciplinari.

És per això, que des de les Federacions asseguren que “l’agressió suposa una vulneració del dret a la llibertat d’expressió i al lliure exercici del periodisme, pilars fonamentals dels sistemes democràtics”. Seguidament insten la Jefatura de Policía “que obri una investigació urgent i depuri les responsabilitats que corresponguin per aquest atac a un fotoperiodista”. A més, afirmen que “els policies han de respectar la feina que realitzen els professionals de la informació al servei d’un dret constitucional de la ciutadania i no posar-los obstacles ni, encara menys, agredir-los”. És per això que en el comunicat es recull que “fonts de l’Agrupació de Periodistes d’FSC-CCOO han condemnat enèrgicament l’agressió i han reiterat la necessitat que els periodistes espanyols puguin exercir la seva feina amb les garanties i seguretat pròpies d’un Estat de Dret, que reconeix el dret a la informació com un dels seus principis constitucionals”.

 

Finalment, el text conclou que aquella agressió suposa “un intent intolerable d’intimidació i coacció a un periodista per fer la seva feina”. “Aquests fets són especialment greus perquè l’agressió la va cometre un agent de policia, és a dir, per qui té entre els seus deures protegir el dret constitucional a la lliure informació”, etziben.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa