La CUP carrega contra la Generalitat per haver mantingut l’acusació particular contra Marcel Vivet

"L'absurd del govern enviant el seu jovent a presó per manifestar-se contra l'extrema dreta", ha escrit Pellicer

La CUP ha criticat la condemna a l’activista Marcel Vivet, de cinc anys, per colpejar un mosso en la manifestació ‘holi’ contra Jusapol el setembre del 2018. Des del seu compte de Twitter, la diputada Dolors Sabater ha escrit que “volen destrossar la vida del jovent per escarmentar-lo i acabar amb el seu desig i compromís”. Vivet va ser col·laborador de Sabater quan era alcaldessa de Badalona. “Volen venjar-se de la seva fortalesa i valentia, de la seva capacitat d’organització i lluita”, ha continuat. I ha traslladat un missatge de suport a Vivet, a qui ha promès que acabaran “amb aquesta opressió”. També la diputada Eulàlia Reguant ha criticat la decisió judicial i ha dit que la Fiscalia i la Generalitat van “de la maneta”. La fiscalia li demanava cinc anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li demanava quatre anys i nou mesos.

El diputat Xavi Pellicer ha criticat la sentència per “absurda”: “L’absurd del govern propi enviant el seu jovent a presó per manifestar-se contra l’extrema dreta”. La diputada Laia Estrada ha recordat que la Generalitat estava personada com a acusació particular i això “ha facilitat l’acarnissament de l’aparell judicial espanyol”. La plataforma Marcel Absolució ha convocat una concentració aquest dimecres al vespre, a la plaça de la Vila de Badalona, per denunciar la condemna amb el lema Al Marcel no ens el toquen. Una frase que també ha compartit a les xarxes el diputat Carles Riera.

Comentaris

    Ricard 16/06/2021 5:30 pm
    La sentència consagra una deriva repressora inadmissible. L'estat de dret es de facto en suspens. Quants anys de presó li han de caure a l'escopeter que va buidar ulls l'1 d'octubre si es demostra que ho va fer a posta? 30 anys? Anem a parar a aquest nivell de severitat? O només afecta als manifestants que no accepten que els agressors de l'1 d'octubre facin el fatxenda impunement pels carrers de Catalunya?

Nou comentari