La consellera Serret compareix al Suprem davant Llarena després del retorn de l’exili

Es va personar per sorpresa a l'alt tribunal espanyol l'11 de març, de tornada de l'exili

La que va ser consellera d’Agricultura i ara diputada d’ERC al Parlament, Meritxell Serret, està citada a declarar aquest divendres a les al Tribunal Suprem. Serret, que va tornar per sorpresa de l’exili de Bèlgica l’11 de març, compareixerà davant el magistrat instructor de la causa del Procés al Suprem, Pablo Llarena. La citació estava inicialment prevista per al 8 d’abril però es va ajornar perquè Serret va ser contacte estret d’un positiu de Covid-19 i es va haver de confinar. Serret està processada per un delicte de desobediència pels fets de la tardor de 2017. Llarena va decidir, després que Serret es posés a disposició del Suprem l’11 de març, deixar-la en llibertat provisional, ja que la pena prevista per desobediència és de multa i inhabilitació i no implica presó. També va deixar sense efecte l’ordre de detenció que pesava sobre ella i la declaració de rebel·lia.

La declaració indagatòria d’aquest divendres es produirà més de tres anys després d’haver marxat a l’exili. Una delegació d’ERC l’acompanyarà. Hi serà el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès. També estarà acompanyada de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, així com l’actual consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. JxCat i la CUP també han anunciat la seva presència al Suprem per donar suport a Serret. Quan es va personar al tribunal fa més d’un mes, va explicar que volia “normalitzar i regularitzar” la seva situació processal i va expressar la voluntat “d’exercir políticament” com a diputada al Parlament.

Comentaris

    Ebrenc 30/04/2021 9:11 am
    No se para qué, si segons la Rahola te un pacte en l'Estat...els ayusos catalans cada dia mes tronats.
    Pepe 30/04/2021 8:53 am
    El Centro Criptológico Nacional, adscrit al CNI, defineix la tortura com un dels mètodes més “efectius” per obtenir informació. Segons informa ‘Público’ utilitza un manual que inclou les vexacions com un dels mitjans emprats. Concretament el text al qual ha tingut excés l’esmentat rotatiu assenyala que “si es busca arrencar informació, desxifrar un missatge o qualsevol altre aspecte vinculat a la seguretat la tortura és una de les formes més efectives per aconseguir els objectius marcats.

Nou comentari