El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’embolic de la Guàrdia Urbana amb un CDR que netejava pintades
  • CA

 

 

La protesta al carrer està portant de corcoll a la Guàrdia Urbana de Barcelona. Ho demostra la història que es va viure a l’Eixample aquest dissabte. El monument a Jacint Verdaguer es va despertar dissabte amb una pintada de color vermell amb la divisa (mal escrita) de “Ni oblit ni perdó”. Membres del CDR de l’Eixample, de l’ANC i gent del barri van decidir netejar la pintada perquè troben que BCN Neta “triga més quan les pintades són unionistes”

 

Aixi que es van arremangar i a la nit un equip de neteja es va dirigir al monument de Jacint Verdaguer, al Passeig de Sant Joan. Un cop van començar a netejar es va personar una parella de la Guàrdia Urbana. En un principi, i segons fonts de l’escamot de neteja, es van pensar que el grup estava perpetrant pintades. Però quina va ser la sorpresa quan els urbans van veure que l’escamot sospitós de les pintades només portava productes de neteja. 

 

Els encarregats de la neteja van explicar a la policia que s’havien trobat la pintada i que els equips de neteja de l’ajuntament “triguen massa”. El fet que la pintada era en vermell, els feia “sospitar” que era dels grups ultres que utilitza la pintura vermella per reconvertir els llaços grocs en banderes espanyoles. Els urbans van entendre la situació però van identificar tots els membres perquè els hi van ordenar per l’emissora. “Ara bé, ens van felicitar per com vam deixar de neta l’escultura”, apunten els activistes que esperen que no els arribi cap denúncia. 

L'abans i el després de la pintada
L’abans i el després de la pintada | Mon

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa