JxCat inicia el procés de validació de les llistes i situa persones pròximes a Borràs en llocs de sortida

JxCat ha iniciat aquest dimecres al vespre la tercera fase de les primàries per escollir els candidats i les candidates de les llistes per a les eleccions del 14-F. Entre les 19h d’aquest dimecres i les 14h de demà dijous 31 de desembre les persones afiliades podran votar per validar la proposta de l’Executiva Nacional. El partit ha situat persones pròximes a Laura Borràs en llocs de sortida de la llista com Anna Erra, en número 8, Aurora Madaula al 10 i Francesc Dalmases al 15. En canvi, ha caigut de les llistes la coordinadora de Junts a Barcelona, Pilar Calvo, tot i haver estat la novena dirigent amb més suports de les bases.Tampoc apareix a les llistes confeccionades per l’Executiva Nacional l’exassessor del conseller Ramon Tremosa durant la seva etapa com a eurodiputat, Aleix Sarri, tot i la seva 11a posició entre els més votats de les primàries. En canvi, es situa en 14 posició per Barcelona Judit Toronjo, líder de la JNC.

El conseller Damià Calvet, que es va enfrontar a Laura Borràs en les primàries, està de número 11 just per darrere de Madaula.

El partit assegura que la proposta que se sotmet a votació l’ha elaborada l’Executiva Nacional en funció de diversos criteris, com són el suport que en cada circumscripció hagin obtingut les persones que no han estat proclamades automàticament com integrants de la futura llista electoral, la paritat, la pluralitat ideològica, l’equilibri territorial, la diversitat professional, l’equilibri entre experiència i renovació institucional, i la diversitat generacional.

La validació afectarà totes les posicions de la llista a excepció de les persones que van obtenir l’elecció directa en el procés de primàries de la primera i la segona urna. En aquest procés de validació, els integrants de la llista que rebin menys del 50% de suport dels vots emesos passaran a ocupar una nova posició, d’acord amb el suport rebut.

En cas que els candidats obtinguin un suport igual o superior al 50%, l’ordre es mantindrà igual al proposat per l’Executiva Nacional. El dos darrers llocs de cada una de les llistes tampoc hauran de ser validats, ja que el partit considera que són posicions simbòliques.

Nou comentari