El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT veu “delictiu” que Cs hagi col·locat “un empleat a sou” a la JEC
  • CA

JxCAT ha denunciat aquest dijous que el cas del membre de la JEC a sou de Cs és il·legal i, segons ha declarat Josep Costa en una compareixença al Parlament, el partit pensa que “és delictiu”, malgrat que el partit taronja ho ha negat prèviament. El partit creu que el cas posa en qüestió el sistema d’administració electoral i, més encara, qüestiona tots les eleccions que s’han celebrat en els darrers dos anys.

[r:1]

Costa ha explicat que “les proves que surten a la llum ens permetran donar un nou impuls a les investigacions penals” que JxCAT ja va demanar “en el seu moment”. El diputat junter ha dit que amb aquest cas “es destapa un escàndol de presumpta corrupció que ha estat conegut per tots els membres de la JEC i no han volgut fer res fins al dia d’avui”.

JxCAT creu que la qüestió “té moltes implicacions més enllà” i en aquest sentit, Costa ha apuntat que l’eurodiputat Carles Puigdemont ha denunciat avui mateix que el president del comitè d’afers legals del Parlament Europeu que ha de tramitar el suplicatori és de Cs, “del grup que s’ha dedicat a col·locar persones a sou per perjudicar políticament els candidats independentistes”.

Costa ha remarcat que “hi ha una dimensió internacional que afecta els nostres diputats i la JEC a dia d’avui encara no ha rectificat les seves decisions i no ha reconegut que són eurodiputats de ple dret”. JxCAT no qüestiona que un membre de la JEC pugui tenir una altra feina. “Aquí el que es qüestiona és la manca d’ètica de Cs per haver proposat un empleat seu per un lloc que ha de treballar amb neutralitat i objectivitat, oferint garanties democràtiques”, ha emfasitzat Costa.

JxCAT també considera greu la situació pel fet que Betancort va haver de resoldre recursos del partit que li pagava sobre els llaço grocs i les pancartes, una guerra específica del partit taronja que va conduir a la inhabilitació de Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa