JxCAT crida els catalans a convertir el 14-F en un altre 1-O

El president a l'exili adverteix que l'estat espanyol pretén "adotzenar Catalunya"

JxCAt ha iniciat la campanya amb un acte telemàtic, exhibint múscul territorial amb 35 connexions en directe, amb l’ànim d’impulsar una gran mobilització a les urnes pel 14-F que sigui equiparable a l’1-O. “Pretenen que us quedeu a casa, fins i tot han facturat el pitjor ministre de Sanitat de tota la UE, que ja és per espantar una miqueta”, ha dit el president a l’exili, Carles Puigdemont, que en canvi ha aparcat qualsevol crítica als seus socis de Govern i s’ha centrat en advertir dels perills d’una gran abstenció. Tampoc la candidata efectiva, Laura Borràs, ha entrat al cos a cos amb la competència i s’ha centrat en transmetre a l’audiència —2.800 persones a través d’Internet en el pic màxim, ha informat el partit— la necessitat d’anar a votar i assolir la independència com a instrument per solucionar-ho tot.

Abans, però, Puigdemont ha pronosticat que l’estat espanyol no se’n sortiria amb el seu objectiu de paralitzar l’electorat independentista. “No farem el que voldrien que féssim, que és que ens quedéssim a casa i que no reclaméssim els plans d’ajut per sortir de la crisi i que els autònoms no piulessin”, ha remarcat el president des de Waterloo, tot avançant el pla que Espanya té pel país: “adotzenar Catalunya”. Puigdemont creu que a l’estat espanyol “se li’n foten els autònoms, joves o PIMES” catalanes ja que, segons ha dit, “prefereixen” destinar recursos als toros i deixar desatesos els elements que “són clau per la nostra economia”. “Passarà això si ens quedem a casa”, ha advertit Puigdemont.

El president a l’exili ha subratllat que els catalans “guanyem” quan el partit es disputa a les urnes i ha manifestat que JxCAT no és un partit a qui se l’hagi de veure “arreglant resultats al despatxos”. Puigdemont ha recalcat que la democràcia no fa por als catalans que, a les urnes, hi tenen “una força poderosíssima”. “Tota la por que ens volen provocar a sortir de casa el dia 14 té una explicació: la por cerval a les urnes i al seu resultat”, ha apuntat. Una por a la Covid-19, però, que Puigdemont ha semblat voler reemplaçar per un ells contra vosaltres: “Han renunciat a convèncier i han decidit espantar, a veure si les urnes els donen els resultats que sempre esperen”.

La candidata efectiva, Laura Borràs, ha aprofitat el seu torn per advertir que “es podrien ajornar les eleccions, però no les solucions que Catalunya necessita” i ha reclamat “votar per tenir un govern fort que millori la gestió de la pandèmia”. En aquest punt, Borràs ha mostrat un bri d’autocrítica sense esplaiar-s’hi: “Hem de ser sincers, sabem que tot no s’ha fet bé, hem de ser autocrítics”. A continuació, ha defensat un govern amb lideratge i ha carregat contra Salvador Illa, “el ministre de Salut més incompetent d’Europa, convertit en candidat d’urgència a la presidència de Catalunya”. Borràs també ha criticat que el candidat socialista intenti fer “xantatge amb les vacunes”.

35 connexions en directe

Amb aquest primer acte de campanya, JxCAT ha volgut demostrar que és una formació política, tot i que nova, ben arrelada a tots els racons del país. I ho ha fet començant una ronda de connexions virtuals per 35 localitzacions diferents del país, on ha començat l’enganxada de cartells pels comicis del 14-F. L’acte ha posat l’accent en el fet que aquesta campanya pengi d’un fil en mans de la justícia espanyola, però ha volgut demostrar que tots els candidats mantenen intacte l’ambició, la il·lusió i les ganes d’aplicar-s’hi a fons amb l’objectiu d’aconseguir la independència i alliberar els presos polítics i fer tornar els exiliats. L’antídot de JxCAT per aquest propòsit és un govern fort i sòlid, amb una majoria independentista al Parlament, on els acòlits de Puigdemont siguin el nucli.

Comentaris

  un lector 29/01/2021 1:22 pm
  Tornar a fer la DUI, suspendre-la en segons i fugir? No gràcies, si voleu seguir prUcessant haureu de buscar els calers a la vostra butxaca, segur que trobeu algun raconet i/o missal.
  52
  36
  Respon
   Ramon 29/01/2021 2:37 pm
   Ja, sí, ja t'entenem, però pensa que les candidatures que es presenten com "antiprocessistes" no han set capaces d'unir-se. Cadascuna pel seu compte, cap d'elles no arribarà ni a l'1% però entre totes podrien ajudar involuntàriament Espanya en llur objectiu fonamental de fer quedar ERC per davant de Junts per Catalunya. I suposo que ni tu ni jo no voldrem fer-li un favor a Espanya, oi?
   21
   33
   Respon
  Ramon 29/01/2021 12:00 pm
  Tinc l'agradable sensació que la sola imatge de Na Laura Borràs ja li fa guanyar simpaties i vots. I també tinc sensació, més agradable encara, que amb En Pere Aragonès passa just a l'inrevés.
  35
  45
  Respon
   Homeeee!!! 29/01/2021 12:28 pm
   Fas la tria correcte per un corruptgent, Borras està investigada per malversació a l'institut de les lletres catalanes, també hi ha preguntes sobre un jaguar que condueix...
   37
   28
   Respon
    Ramon 29/01/2021 12:59 pm
    Na Laura Borràs no l'encausaran per res que hagi fet sinó perquè és netament independentista. Altrament no tindria explicació que per exemple no encausessin conselleries d'ERC que fraccionen per norma. Et va arribar la captura d'aquelles quinze o vint factures en un sol dia i a un mateix cobranini totes un euro per sota del llindar de control? ERC és un titella necessari de la guerra bruta d'Espanya contra el nacionalisme català.
    28
    40
    Respon
  Dr Sallop 29/01/2021 11:44 am
  Els cartells, de JxCAT semblen propaganda del Dúo Dinámico !! Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
  ¿Cocomocho o toros? 29/01/2021 11:32 am
  Dificil elección.
  Dr Sallop 29/01/2021 10:14 am
  Laura chata : Son unes Eleccions Autonomiques , d'una CCAA !! per favor, podrieu deixar de mentir ? gracies.
  Ramon 29/01/2021 9:14 am
  Enhorabona, anticonvergents, amb tota probabilibat hi haurà algun dels quinze o vint partits que titlleu de convergents que tindrà mal resultat i podreu celebrar-ho! Llàstima que no serà el que més dóna per la llosa a Espanya-ERC, o sigui Junts per Catalunya.
  28
  40
  Respon
   un lector 29/01/2021 10:13 am
   Alguns ens conformem amb tenir un govern que governi durant 4 anys i cumpleixi el promès, cosa que fa 10 anys que no tenim.
    Ramon 29/01/2021 10:31 am
    I segona, el president Mas va complir. Que el 9N es desaprofités és culpa d'altri. No pas seua. Allò, sí, seu, n'és el mèrit.
    Ramon 29/01/2021 10:27 am
    Home, segons quina promesa millor que no es compleixi, eh? Per exemple aquella sociata que es deia igual que la cap de llista del PdCat va prometre lluitar "amb dents i ungles" contra el Pacte Fiscal. El primer és que et sedueixi la promesa. I si de cas ja després, llur viabilitat.
  vendetta 29/01/2021 8:15 am
  putaespanya sempre vosaltres els processistas de jxc er y la cup sou complices y culpables de la situacio de catalunya estructuras de estat e malparits ja u va dir la ponsati anaveu de farol miserables
   Quan un corruptgent es tira un pet 29/01/2021 8:51 am
   mira als que hi ha al votant i diu que ell no ha estat
  Comença malament Laura Hagrid Borràs 29/01/2021 7:24 am
  Convertir el 14-F en 1-O? un altre costellada sense cap efecte? Què també son firarires entebanadors, en lloc de polítics, els nous corruptgents?
  44
  35
  Respon
  Luisnomeacuerdo 28/01/2021 11:53 pm
  Chati te recuerdo que son unas elecciones autonómicas y nada más. Elegís presi de la comunidad y si o os gusta, a la calle y a por otro.
  22
  44
  Respon
  Ramon 28/01/2021 9:56 pm
  TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A SOFRIR, TORNAREM A VÈNCER EL TRIPARTIT!!!
  21
  60
  Respon
   .... I ENS TORNARAN A DONAR PEL CUL!!!! 29/01/2021 10:52 am
   Som indepes catalanets, a la fi.
  No et preocupis homenet de Waterloo 28/01/2021 9:31 pm
  Catalunya ja està adotzenada gràcies a el Programa 2000 de Pujol i a tipus com tu. L'estat espanyol arriba molt tard.
  81
  46
  Respon

Nou comentari