El jutge del Volhov intenta convèncer Alemanya que el Procés es finança amb criptomonedes

Joaquín Aguirre va emetre una ordre europea d’Investigació per controlar els comptes del suposat ‘financer’ de Waterloo

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre,  continua la seva croada contra el Procés i un suposat enrevessat sistema de finançament que arribaria a Waterloo. Com a mostra, l’ordre europea d’investigació (OEI) que ha remès a les autoritats alemanyes per tal que indaguin diversos comptes corrents de bancs d’Alemanya de Jaume Cabaní, un home que el jutge de l’operació Volhov i la Guàrdia Civil suposen que és l’enginyer financer de la casa de la Casa de la República i del Procés sobiranista. En la seva ordre, el jutge justifica la petició advertint a la República Federal d’Alemanya que l’independentisme es finança a través de “criptomoneda”. Un sistema que el jutge interpreta com una manera de “blanquejar” els diners que estarien malversats de l’administració pública a través d’un entramat de subvencions. De fet, remarca que la criptomoneda és la “via ideal” per aconseguir els objectius dels independentistes. 

L’OEI, a la qual ha tingut accés El Món i que consta en el sumari, és del 10 de juliol del 2020 i té caràcter “urgent”. L’escrit consta de 25 pàgines on el jutge n’exposa els motius i l’abast. Bàsicament al·lega que la investigació és necessària perquè interpreta que els fets investigats serien constitutius de corrupció i blanqueig internacional de capitals. Així, reclama conèixer els moviments bancaris de Cabaní detallats en “temps real” i “l’obtenció de proves de manera continua en un determinat període de temps”. Els comptes amb què el jutge sospita que Cabaní hauria operat són del N26 Bank, d’una oficina de Berlín, i del Deutsche Handelsbank, en concret una oficina a Munich. L’ordre també precisa que s’investiguin els capitals que arribarien a Alemanya des d’Estònia, on suposadament l’investigat tindria una base d’operacions.

En la seva argumentació, el jutge elabora una sofisticada teoria sobre el finançament de l’exili i del Procés que intenta desxifrar per als investigadors alemanys. Ras i curt, el magistrat els alerta que els independentistes es finançarien amb “criptomonedes” per fugir de l’escomesa del control tributari i fiscal. Després de narrar amb traç gruixut l’arquitectura del suposat mecanisme d’obtenir diners de l’administració a través de licitacions i convenis amb entitats com la Plataforma Pro Seleccions Catalanes o les Fundacions com Catmón o IGMAN per desviar-les cap el Procés, el jutge enceta una segona part encara més interpretativa en relacionar-ho amb el fet que Cabaní va traslladar la seva residència a Bèlgica.

“Els investigats”, diu l’OEI, “han pogut recórrer a un informàtic amb amplis coneixements en criptomoneda com Jaume Cabaní per desenvolupar el projecte que necessiten per blanquejar els diners malversats”. “A més, existeix la possibilitat real que els investigats posteriorment, estiguin blanquejant tot o part dels diners pressumptament malversats procedents de les subvencions fraudulentes a través de l’ús de criptomoneda”, afirma el jutge. “Un fet que es corrobora”, continua el jutge, “de la prova obtinguda a un dels detinguts els 24 de maig del 2018, Víctor Tarradellas, ja que se li va confiscar documentació digital en què es planteja recórrer a l’ús de la criptomoneda per escapar amb certa facilitat dels controls de les autoritats econòmiques i fiscals”. Una documentació que, a part d’unes notes en una llibreta, consistien en uns vídeos de YouTube sobre el futur de la moneda digital.

“També cal fer referència”, destaca el jutge instructor, “al fet que tant en la prova documental obtinguda com en les intervencions telefòniques que s’estan practicant autoritzades per aquest jutge s’observa que els investigats són perfectament conscients de la possible il·licitud de les seves accions”. “Així es veu”, conclou per als alemanys, “en les precaucions que adopten en les seves comunicacions, el seu llenguatge velat i la seva preocupació que puguin ser detectats per les forces de seguretat”.

Integrants de l’entramat delictiu defineixen Cabaní com la persona que està treballant en criptomoneda, el consideren gran estructurador i gran cervell”, insisteix el jutge. I acaba assegurant que “aquesta investigació posa de manifest que recórrer a les criptomonedes és la via ideal per assolir els seus objectius, que no poden ser altres que disposar de finançament, originàriament procedent de fons públics, per assolir els seus objectius de blanquejar aquests diners malversats i tornar-los als camins legals”. Curiosament, aquesta ordre d’investigació va ser traduïda per una estranya empresa de traduccions aliena a l’habitual del jutjat per “l’extrema delicadesa de la investigació”. Una decisió que també ha fet posar els pèls de punta a les defenses dels investigats.

Part de la Ordre Europea d'Investigació que el jutge ha remès a Alemanya explicant la seva obsessió amb les criptomonedes

Part de la Ordre Europea d’Investigació que el jutge ha remès a Alemanya explicant la seva obsessió amb les criptomonedes Quico Sallés

 

Comentaris

  FRAN BCN 21/11/2020 9:11 pm
  Tot plegat, delirant..
  Pepet de Vallmanya 21/11/2020 9:33 pm
  I a Alemanya ja s'hi han fregat el cul.
  Més pistes 21/11/2020 9:37 pm
  "Fuentes bien informadas" juren i perjuren que han vist Goldfinger i Fantomas per la Casa de Waterloo.
  Ramon 21/11/2020 11:46 pm
  PROU, PROU, PROU, PROU, PROU, PRIY!!!! I no em refereixo a la repressió. Prou d'impotència, prou d'immobilisme, prou de ni plantejar debat ja no diguem guanyar-ne algun, prou de renegamentes nacionals, prou de no rebre d'enlloc el poble català ni per casualitat mai cap argument en favor de la llibertat de Catalunya. PROU, PROU, PROU, PROU. O represa, la represa que tant tem el tripartit, o mort de la pàtria.
  Duque de Ahumada 22/11/2020 2:03 am
  Justo en Alemania en donde piensan que el tricornio de la guarra civil es la montera de los toreros. No hay un trabajo decente para este tío ? Y de paso que se lleve a su PPuta cobra !
  ... 22/11/2020 8:15 am
  L'estupidesa humana no té límits.
  Doctor Strangelove 22/11/2020 9:05 am
  N'hi ha un que diuen que en vist en Phantomas el palauet de Waterloo. No ho sé, però el que sí que hi ha vivint és un fantasma amb ínfules d'estadista. Doc.
  marbosch 22/11/2020 9:36 am
  Tota aquesta investigació només deixa una cosa clara: o bé no es fan proves fiablesd'avaluació mental per accedir a la judicatura espanyola o a la guàrdia civil.
  UN ALTRE 22/11/2020 9:42 am
  Zumbat.
  Kimet 22/11/2020 9:56 am
  Ja nl saben q inventar se per lluitar contra Catalunya el catala la cultura catalana i la llibertat fastig aspanya
  Rams 22/11/2020 9:59 am
  Aixo si q es. Perdre el temps i llençar els diner dels contribuents
  GAVANENC 22/11/2020 10:44 am
  Tinc ganes de veure com l'envien a la merda.....
  Raül 22/11/2020 10:59 am
  ës que realment no tenen cap sentit del ridicul o és que de tant "servei" a Espanya han perdut el mínim sentit comú. Tenit obertes investigacions basades bàsicament en: "d'alguna manera és finacien, ha de ser delicte" és DELICTE, la investigació, eh!
  Guaita 22/11/2020 11:07 am
  Ja hem semblava que el tal era un subjecte sospitós.
  La justicia siempre será Franquista, depende de a quien se investigue/ condene 22/11/2020 1:03 pm
  Si se investiga al Rey, no es Franquista, si se condenan por sedición, si es Franquista, si a trapero no encuentran las pruebas para inculparlo, es el ejemplo de que no hubo sedición ( aquí si vale ), M. Rajoy es claro que es mariano, pero si tienen audios, emails,.. en contra de Borras por los Trapis, ya la justicia es Franquista ... xenofobia catalana
  Ramon A, 22/11/2020 1:41 pm
  I tot per que la mamella continui pagant
  Felip IV i III de cata-arag. 22/11/2020 1:54 pm
  Jutges???????????
  Aquelarre de jutges franquistes 22/11/2020 2:19 pm
  Es troben sopant i miren a veure qui la fà mès grossa contra Catalunya. Al final, brinden amb vi i gasosa i criden: VIVA FRANCO !
  remigio III 22/11/2020 5:55 pm
  El jutge del Volhov intenta convèncer Alemanya que el Procés es finança amb criptomonedes. No crec. Però en tot cas la República Catalana no pot finançar-se robant com Madrid. Recorden allò de: Si no nos dejan ser libres no os dejaremos dormir. Llibertat per a Madrid, independència. Ja tenen llaç groc i tot, sols els falta uns presoners polítics que serien de Podemos.

Nou comentari