Junts recorda a ERC que l’acord de Govern no exclou la via unilateral

Nogueras, a Junqueras: "Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi"

La portaveu de Junts a Congrés, Míriam Nogueras, ha recordat aquest dimarts a ERC que l’acord d’investidura de Pere Aragonès no exclou cap via, “tampoc la unilateral”, i sí que inclou “la lleialtat i el consens en el relat”. Per aquest motiu, segons Nogueras, si ERC ha variat la seva posició arran de la carta que el líder dels republicans, Oriol Junqueras, haurà de ser ERC qui expliqui aquest canvi. “Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”, ha sentenciat. Nogueras ha posat en dubte que el govern espanyol estigui en disposició de fer un referèndum pactat, i ha advertit que “dir que es pot caminar cap a la via escocesa sense que Espanya es posi en la via del Regne Unit és generar unes expectatives inassolibles”.

En roda de premsa al Congrés, Nogueras ha apuntat que després d’anys de repressió “tothom hauria d’haver entès que la via de països com Escòcia o el Quebec és una via morta si el Regne d’Espanya no utilitza la via del Regne Unit i segueix una via més pròxima a la via turca”. “Espanya porta temps exercint aquesta unilateralitat, i això l’ha deixat sola a Europa”, ha dit. Segons Nogueras, contràriament a altres formacions, Junts “segueix on estava”. Al seu criteri, “qui ha de donar explicacions sobre la carta d’Oriol Junqueras és ERC”. “Nosaltres tenim un acord signat on no es descarta cap via i que lleialtat i consens en el relat”. “No descartem cap via, tampoc la unilateral, i això no vol dir que es descarti la via del diàleg i la negociació, que és la via que a tots ens agradaria poder exercir, però no depèn de nosaltres”. En aquest marc, ha afirmat que els indults “són fruit de pressions internacionals” i per tant “no és un gest de bondat per part del govern espanyol”.

El líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, també ha vist amb “sorpresa” les declaracions d’Oriol Junqueras per “la falta de coherència en certes declaracions que posen en dubte l’estratègia acordada“. “Estem convençuts que el president del Govern, Pere Aragonès, “no acceptarà cap tutela que posi en dubte l’acord arribat entre ERC i Junts”, ha dit en roda de premsa. El president del grup al Parlament ha expressat que així ho han traslladat a ERC “en els mecanismes de treball i coordinació” establerts i que “els pròxims dies”, com ara en la reunió d’Aragonès amb els presidents de grup parlamentari, també els ho manifestaran. Finalment, sobre la taula de partits, Batet ha demanat no fer “estètica sobre el diàleg”. Flanquejat pels nous portaveus del grup, Mònica Sales i Josep Rius, Batet ha manifestat que l’objectiu de Junts és treballar per “avançar cap a la república catalana” d’acord amb l’acord de Govern “que no exclou cap via per fer possible la independència”.

Comentaris

  Els corruptgents, com sempre, inventant-se películes... 08/06/2021 10:46 pm
  Junqueras ha dit per activa i per passiva que qualsevol mètode pacific és vàlid. Ara toca fer el que no va voler fer el pallasso Torra, seure i parlar de TOT, és dpna 2 anys pel diàleg. Després que Fuigpelmón la cagugués suspenent la DUI i fugint, hem perdut credibilitat devant de tots els països democràtics. Si els corruptes processistes han perdut 10 anys anant cap enlloc i negant qualsevol diàleg, són més de jo mano i tu calles i obeeixes, quin mal hi ha en parlar de TOT?
  146
  100
  Respon
   Octubrista 09/06/2021 1:58 am
   Junqueras entrevistant-se amb Rajoy d'amagat del President va demostrar que les seves declaracions d'amor a Espanya no són paraules buides sinó un amor autèntic. Els esforços posteriors per enterrar el 1-O i la Declaració d'Independència del Parlament una confirmació per si algú en dubtava
   18
   13
   Respon
  Tienen toda la razón 08/06/2021 10:00 pm
  La cuestión es cuantos segundos de vía unilateral disfrutaremos la próxima vez
  Espectador 08/06/2021 5:06 pm
  Aquest paio que es posa Strangelove no hauria de poder publicar comentaris insultants i masclistes. El d'avui passa de mida,espero que no el deixin continuar així inpunement
   Doctor Strangelove 09/06/2021 9:06 am
   A veure Espectador, no veus que no hi ha cap comentari meu, tros d'ase! Doc.
   Ramon 08/06/2021 5:24 pm
   Per cert, trobar lletja aquesta xicota no només és insultant i masclista. També és sorprenent.
   Ramon 08/06/2021 5:19 pm
   Porta així d'ençà que el Madrid va cloure la temporada en blanc.
  L'indult-insult 08/06/2021 2:37 pm
  Erc porcs traïdors amb la complicitat de la cup. Vergonya! Mori el mal govern!
  Sara 08/06/2021 2:16 pm
  Ara s’entén la marxa enrere que va fer Puigdemont deixant en suspens la declaració d’independència. Amb el vicepresident i mig govern de traïdors espanyolistes infiltrats hagués estat un suïcidi anar a la guerra.
  123
  133
  Respon
   No inventis películes 09/06/2021 7:01 am
   També va fugir i posar a dit un hereu com Torra el pallasso perquè no pogués fer ombra al batxiller foll. Vam perdre totes les simpaties i complicitats que teniem a EU i ara ningú ens pren en serio.
  Miquel_beseit 08/06/2021 2:16 pm
  És curiós que aquestes declaracions tan importants de la portaveu de Junts a congrés, de moment només les veig recollides al Mon. No les veig als gran diaris catalans. Miriam em tranquil·litzar llegit les teves declaracions.! CONSELL PER LA REPÚBLICA: https://dades.consellrepublica.cat
  36
  63
  Respon
   Consell per la republiqueta de 8 segons? 09/06/2021 7:08 am
   És una menjadora particular per mantenir l'ego i els ingressos del covard que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir. No te cap legitimitat democràtica doncs ningú l'ha votat. Ens pots explicar què han fet en 3 anys el CxR?
  Tomppa 08/06/2021 1:50 pm
  Sou fastigoses amb la vostra teatre dolent ... a veure, si has pactat amb el partit que no vol res unilateralment, es lo mateix que renunciar-ho tot ... els partits que creuen en unilaterilitat fora del parlament, ja ho saben que esteu jugant poli bo i poli dolent ... ni junts ni ERC vol res unilateralment ... ok potser els sous de 100.000€ anuals per 4 anys més ...
  27
  20
  Respon
  Ona 08/06/2021 1:48 pm
  Per què només tenim una Míriam Nogueras, una Laura Borràs i una Gemma Geis?
  23
  32
  Respon
   Si noia, 09/06/2021 7:13 am
   Gràcies a Déu només son tres: Borràs, Nogueras i Artadi. Amb aquestes perles la confrontació continua està garantida, objectiu frenar-ho tot i crispar com han fet els pocs honorables posats a diu pel seu predecessor Fuigpelmón i Torra el pallasso.
   24
   31
   Respon
  josep vila 08/06/2021 1:35 pm
  Ara en Jonqueras ja a sortit de la presó, será lliure ben aviat i ho celebro, però espero que tingui la decencia d'apartar-se per sempre més de la política activa, que marxi, que mai més en tronem a saber d'ell, que sigui molt feliç, si és a les espanyes millor Roma no paga botiflers, Espanya l'acollirà de bon grau. Ara has venut la dependencia i l'independentisme, però ets lliure i ho celebro, has imposat la teva voluntat personal per sobre de lo que el Poble et va donar i volia, adeu ERC, abomino de tots vosaltres, us desitjo una estada eterna al purgatori. I recorda, erets on erets per voluntat propia i vas fracasar, no vas saber ni voler coneixer a l'enemic, però el poble continuarem per sempre lluitant, però ja sense tu, no et necessitem, no ens fas falta. i no et volem.
  130
  113
  Respon
   mike 08/06/2021 5:43 pm
   el tema és que la gent els segueix votant...
  Cal fer caure el govern traïdor 08/06/2021 1:25 pm
  BotiflERC ens està venent a tots.
  55
  43
  Respon
  ERC traïdors 08/06/2021 1:11 pm
  JxCat faria be de deixar caure el govern traïdor, si no es vol veure arrossegada amb els traïdors d'erc a la paperera de la història.
  55
  48
  Respon
  Sara 08/06/2021 1:07 pm
  JUNTS la va cagar entrant en el govern dels talps espanyols d’ERC. Rectificar és de savis.
  78
  68
  Respon
   Junts pel sou la caga massa sovint i no sap rectificar 09/06/2021 7:21 am
   Fuigpelmón suspen la DUI i fuig, promet tornar i no ho fa; Torra liquida la legislatura i no convoca eleccions; Artadi no te collons per entrar al govern i fa oposició des de l'Ajuntament...
  Ramon 08/06/2021 1:06 pm
  ERC: "El dret a decidir només si Espanya ens ho permet". Espanya: "No us ho permetem". ERC: "Ah, allabonsas, re, re, demanem perdó als unionistes i que l'empresariat botifler ens beneeixi per poder tornar a sucar!".
  70
  13
  Respon
  Quien da mas, hagan apuestas. 08/06/2021 1:03 pm
  Tiene cara de caballo desbocado esta tia y los de atras en la foto los amantes de waterloo, la muñeca hinchable gigante y el cobarde.
   Ona 08/06/2021 1:50 pm
   vés que t’atropelli un tren, inútil
   Ona 08/06/2021 1:48 pm
   Per què només tenim una Míriam Nogueras, una Laura Borràs i una Gemma Geis?
    Per l'Ona 09/06/2021 7:24 am
    Gràcies a Déu només tenim aquestes 3 prrles que ho boicotejan tot...

Nou comentari