El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts reconeix que el pacte del català no garanteix esquivar la sentència
  • CA

La portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Mònica Sales, ha admès aquest dissabte que la nova proposició de llei de política lingüística pactada per ERC, Junts, PSC i Comuns no ofereix cap garantia per esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules catalanes. “Malauradament no, la justícia sempre actua de part i amb molta injustícia respecte a Catalunya, la llengua catalana i el model d’escola catalana. No tenim cap garantia, però el que no podem fer és quedar-nos de braços plegats“, ha assegurat Sales al programa ‘L’hemicicle’ de Catalunya Informació. La portaveu de Junts ha assegurat que el recurs de Vox, Cs i PP al Consell de Garanties Estatutàries, que ha paralitzat l’aprovació de la llei, demostra que “per la llengua s’hi val tot”.

En aquest sentit, Sales ha assenyalat que Vox “no ha reconegut mai el Consell de Garanties Estatuàries” com a un òrgan per prendre decisions mentre que ara “sí que ho fa per la llengua”. “I, per tant, això demostra que no ens podem quedar aturats i que cal passar a l’acció. Cal fer front a la sentència del 25% i a tots aquests partits que veuen la llengua com una imposició i no com una riquesa”, ha subratllat la portaveu de Junts en aquesta entrevista en què també ha carregat contra el PSC per la seva posició.

Assegura que el PSC creu que el castellà serà vehicular

Sales considera que els socialistes entenen que amb la proposició de llei es fixa el castellà com a llengua vehicular però en realitat es defineix com curricular. “Els pactes ja ho tenen això, que es fa una interpretació en funció de la signatura”, ha explicat la portaveu de Junts al Parlament. “Per nosaltres, però, aquesta proposició de llei fa possibles les tres premisses inicials de Junts: llengua catalana, llengua vehicular, protecció dels docents i dels equips directius; i llengua catalana com a llengua d’acollida”, ha reiterat Sales.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ANEU FENT! a maig 28, 2022 | 13:14
    ANEU FENT! maig 28, 2022 | 13:14
    Llavors, per què la voteu, traïdors? Acabarem no votant a cap dels tres partits polítics que es fan dir independentistes sense ser-ho.
  2. Icona del comentari de: Per no quedar-se de braços plegats van i es carreguen la llengua a maig 28, 2022 | 14:06
    Per no quedar-se de braços plegats van i es carreguen la llengua maig 28, 2022 | 14:06
    No es podien quedar de braços plegats i van i voten que el castellà sigui vehicular. Ai no, curricular, que vol dir vehicular durant els estudis.
  3. Icona del comentari de: Josep Prat a maig 28, 2022 | 16:36
    Josep Prat maig 28, 2022 | 16:36
    Junts, la marca blanca i bruta d'ERÑ.JUNQUERAS
  4. Icona del comentari de: Català a l'escola i a tot arreu a maig 28, 2022 | 22:06
    Català a l'escola i a tot arreu maig 28, 2022 | 22:06
    Quan aconseguim la independència -i no us feu il·lusions els d'ERC - JUNTS de que la podreu evitar- us haureu d'exiliar a Madrid perquè la gent us escopirà a la cara pel carrer. És profecia.
  5. Icona del comentari de: Rosa a maig 28, 2022 | 22:24
    Rosa maig 28, 2022 | 22:24
    Sou uns cretins. Si no ha de servir perquè ho emmerdeu encara més?. I si, s'ha d'actuar. Dons apliqueu el 75% del català a tot arreu i feu complir la llei de la immersió a tot Catalunya. Inclosos Barcelona i àrea metropolitana, on no es fa ni el 25% INÚTILS
  6. Icona del comentari de: Rosa a maig 28, 2022 | 22:27
    Rosa maig 28, 2022 | 22:27
    No us votarà ni la iaia, Inútils! ER, junts, PSC i Comuna: sou el màxim consens de la incompetència.
  7. Icona del comentari de: JUNTS comunistes com cal a maig 29, 2022 | 09:42
    JUNTS comunistes com cal maig 29, 2022 | 09:42
    Junts tancament i integracio a ERÑ. NOMINES I IMPOSTOS RACISTES ALS CATALANS fins ala miseria dels catalans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa