Junts demana a Sánchez “formalitzar el divorci”

Míriam Nogueras pregunta al president espanyol si acatarà l'informe del Consell d'Europa

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha recordat aquest dimecres al president espanyol, Pedro Sánchez, que no hi pot haver normalització de la situació política a Catalunya ni un debat “d’igual a igual” mentre hi hagi líders polítics a l’exili, persones investigades per la justícia ordinària i excàrrecs perseguits pel Tribunal de Comptes. Segons Nogueras, el fet que el govern espanyol no hagi mogut fitxa de l’Advocacia de l’Estat fa pensar que l’executiu espanyol “ens ha explicat un conte” que és “el mateix conte que el de la taula de diàleg”.

Per això li ha demanat que “respecti el resultat de les urnes” i “formalitzem el divorci” per establir una nova etapa “d’igual a igual”, perquè “els ciutadans han votat independència”. La portaveu de Junts ha rebatut la petició del president espanyol perquè es creï una taula de partits entre formacions catalanes. Li ha recordat que a Catalunya ja hi ha una plataforma per fer debats entre formacions catalanes: el Parlament de Catalunya, però “el problema és que al Parlament no es pot parlar de tot”.

En aquest marc ha retret a Sánchez que no qüestioni la sentència de l’1-O, i li ha recordat la resolució del Consell d’Europa que demana el retorn dels exiliats. També ha destacat la presència de 3.000 repressaliats i el fet que 39 exalts càrrecs de la Generalitat siguin objecte d’un “robatori” de milions d’euros per part del Tribunal de Comptes.

Per últim, Nogueras ha advertit que la internacionalització del conflicte “no ha fet més que començar”, i ha preguntat -en català- a les formacions independentistes “quanta humiliació més ens cal per plantar cara i per desacomplexar-nos”.

Comentaris

    Gonzalo 30/06/2021 1:06 pm
    A ver...que esto no es un matrimonio....España es un cuerpo entero. Y si le quitas una parte, no es divorcio. Es mutilación. Que vosotros hayas perdido las pocas neuronas que os quedaban, no significa que tengamos el resto de españoles que reiros las gracias.

Nou comentari