Junqueras diu que és “obvi” que la Fiscalia volia presentar el recurs després del 14F

"La Fiscalia té unes preferències polítiques evidents i quan les seves opcions perden, ens tanca", diu el president d'ERC

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha carregat aquest dimarts contra la decisió de la Fiscalia, que ha presentat recurs contra el tercer grau penitenciari dels presos de l’1-O. “Té unes preferències polítiques evidents i quan les seves opcions perden, ens tanca“, ha dit en una entrevista a ‘El Món a Rac1’. L’anunci es va fer l’endemà de les eleccions catalanes, una “coincidència temporal” que Junqueras ha qüestionat. En aquest sentit, ha lamentat que s’intenti “guanyar fora de les urnes, allò que no es pot fer a les urnes”. El president dels republicans també ha parlat de l’escenari actual, demanant als partits que “deixin de pensar en les seves preferències” i recordin que qui ha de merèixer “tota la seva atenció” és el país.

Junqueras ha insistit en el fet que ERC continua apostant per un Govern amb JxCat, els comuns i la CUP. Així, creu que és moment de deixar de “barallar-se” i treballar conjuntament per ajudar el país. “El més normal és que pactem amb totes les forces que comparteixen la voluntat d’un referèndum i de l’amnistia“, ha subratllat. Una proposta que vol que estigui encapçalada pel candidat d’ERC, Pere Aragonès.

Per això, també ha tornat a tancar la porta a una entesa amb els socialistes. “ERC i PSC són dos partits antagònics“, ha assegurat. Preguntat pel suport de la seva formació als pressupostos generals de l’estat espanyol, impulsats pel PSOE i Podem, Junqueras ha recordat que estaven vigents els del PP i que sense comptes no es podien “vehicular les partides necessàries per ajudar el país“. Junqueras ha assenyalat que les negociacions per formar Govern a Catalunya s’han de fer “com més aviat millor” i que en el seu cas ja va fer una ronda de contactes amb els màxims dirigents del món empresarial i del treball.

Comentaris

  Iaia Laia 16/02/2021 12:49 pm
  Ho sabem tots que vareu sortir perquè li convenia que, als ulls del món, podessiu fer campanya, sobretot que la fessis tu, Junqueras, per poder dir que Espanya és una democràcia plena i vosaltres no sou presos polítics. I que us torna a tancar perquè per a ells res ha canviat. A veure com us espavileu ara que per fi heu aconseguit treure un (només un) diputat més que JuntsXCat (i també sabem qui l'ha torpedinat estúpidament fent que el total de diputats independentistes sigui menor del que podia ser, per mal de tots plegats).
  Moixó 16/02/2021 12:25 pm
  Quina gràcia que un espanyol "espavilat" escrigui aquests comentaris tant poca-soltes. Alguns annexionistes fotetes creuen que amb aquesta merda de comentaris seus aconseguiran espanyolitzar catalans... Ja veurem qui riu l'últim. Ha, ha, ha.
  Pajaritu 16/02/2021 11:22 am
  Como también era obvio que vuestros secuaces y compinches os sacaran antes del 14F. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!¡
  Pajaritu 16/02/2021 11:21 am
  Junqueras diu que és “obvi” que la Fiscalia volia presentar el recurs després del 14F... como también era obvio que vuestros secuaces y compinches os sacaran antes del 14F. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!¡

Nou comentari