Josep Costa: “És pitjor enterrar l’1-O que anar a noves eleccions”

L’exvicepresident primer del Parlament presenta una demanda al Comitè de Drets Humans de l'ONU contra la querella de la Fiscalia per desobediència

L’exvicepresident primer del Parlament Josep Costa ha assegurat aquest dimarts que “és pitjor enterrar l’1-O que anar a noves eleccions“, en referència a les negociacions entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per investir Pere Aragonès. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio ha dit que cal tenir “prevenció” perquè fer “una cosa similar” al referèndum del 2017 seria, segons ell, un error, ja que “el dret a la independència ja ens l’hem guanyat i l’hem confirmat el 14-F”. No ha volgut opinar, però, sobre si JxCat hauria d’entrar al Govern o deixar que els republicans governin en solitari durant aquesta legislatura: “Vull ser respectuós amb les decisions que prenguin”.

Costa també ha explicat que ha presentat al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides una demanda contra la querella que la Fiscalia ha interposat a ell i als seus excompanys de Mesa per desobediència, per una resolució del Parlament que reivindicava el compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació i reprovava la monarquia espanyola. “Es tracta d’un comitè que té capacitat de discernir si hi ha vulneració de drets fonamentals“, ha explicat. Ha afegit que aquesta querella “anava amb el meu sou”, i ha manifestat que “és una acusació absolutament antidemocràtica” perquè “el TSJC no és ningú per jutjar el que es fa en un Parlament”.

Costa ha explicat per què va renunciar a la política i va decidir tornar a la Universitat i a la seva plaça a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. “Ja feia temps que volia tornar a la vida professional“, ha dit, a més de considerar que podrà fer més feina per la independència “des de fora que des de dins”. “L’escenari de després de les eleccions em reafirma en la decisió de tornar a la vida d’abans”, ha assegurat. Preguntat per aquest escenari, l’ha titllat “d’atzucac“. També ha lamentat profundament que l’independentisme no estigui reivindicant suficient que en les passades eleccions va superar el 50% dels vots. “Sobra política partidista” a Catalunya, ha sentenciat.

Costa ha dit que el que més ha trobat a faltar darrerament en la política catalana és “l’esperit de l’1-O“. Ha opinat, doncs, que l’independentisme cauria en un error si no es continués pel camí del referèndum d’autodeterminació del 2017, perquè “és un camí que no té retorn”. “És una quimera tornar a l’autonomisme perquè és impossible tornar a la Catalunya d’abans“, ha afegit. Preguntat per si el preu que cal pagar per això ha de ser la presó, Costa ha assegurat que “és un error pensar que està a les nostres mans evitar la repressió”.

Comentaris

  Català 14/04/2021 8:28 am
  L'1-O està mort i enterrat, si. Però ho està gràcies als indignes representants (?) nostres.; el Poble ha estat i segueix en primera fila, però ja s'ha esvaït tota esperança. Avui fa 90 anys d'una república que va durar 3 dies; la del 2017 encara ha durat menys.
  Ets entranyable @Ramon 13/04/2021 11:22 pm
  També ets nacionalista català, de manera que la teva visió catalanista de Catalunya és lo menys català que et puguis imaginar. Catalunya no s'extingirà si s'extingeix el nacionalisme català. Molt al contrari, es lliuraria d'una religió dogmàtica, excloent i indesitjable.
   Ramon 14/04/2021 1:33 am
   Però la disecció d'aquesta darrera gansada que has excretat, si de cas ja demà. Nighty nighty, coscubiela.
   Ramon 14/04/2021 1:25 am
   Els coscubieles per regla general ja teniu un relat nacional insostenible. Però el teu frapa fins i tot dins el context coscubièlic.
  Ramon 13/04/2021 11:00 pm
  Per tant, al cap i la fi el gran problema que representa per Catalunya llur lluita per la supervivència, llur lluita per no ser assimilada, castellanitzada, exterminada, consisteix en què aquesta resistència Espanya la castiga. Per exemple actualment obrint o tancant més o menys l'aixeta del finançament en funció de si els fem més o menys "bondat". Tot va ser que tornés Convergència al Govern, el 2012, perquè el govern sociata espanyol deixés de pagar la partida compensatòria que bé que l'havia anada rebent el tripartit. Estem per tant davant d'un xantatge. O ens deixem assimilar o ens putegen més encara. I naturalment no falten els coscubieles, els botiflers, els renegats, els col·laboracionistes, els traïdors, que en lloc de combatre l'enemic culpen la víctima.
  Ramon 13/04/2021 10:52 pm
  A sota un botifler deixa anar que el nacionalisme català és un problema per a la societat catalana. No pot haver-hi un problema més greu per a qualsevol societat que el de llur extinció. "It's the same with men as with horses and dogs, nothing wants to die". Que d'aquesta lluita de Catalunya per no ser assimilada, castellanitzada, exterminada, se'n digui nacional és de fet secundari. Manta catalans en el passat han defensat la nostra identitat sense tenir-la per nacional (o sense gosar dir-ho). I mereixen tots els reconeixements. Però, vaja, sí. La lluita, el conflicte, és nacional.
  Francisco Parro 13/04/2021 6:52 pm
  Inicialmente debo decir que me expreso en castellano porque no poseo de dominio de la escritura en catalán. Habitualmente leo que el resultado de las elecciones del 14/02/2021, legitima para la consecución de la independencia. Ese 52% (con PDCAT) es el 25.66% del censo. Si hablamos de mayorías, hay una parte de Catalunya de la que no se habla y que podría ser una nueva colectividad en Catalunya. Ahí va mi propuesta.: Independientemente de la mejora democrática en todos sus ámbitos del Estado Español, transmito una solución democrática para la convivencia en Catalunya. Es la creación de Catalunya Sur. Esta nueva autonomía está constituida por 8 comarcas que aglutinan el 67% del total de la población y el 75% del total del PIB de Catalunya. Geográficamente es lineal, continua y fácil de enmarcar. Las comarcas son.: Barcelonés/Baix Llobregat/Garraf/Vallés Occidental/Vallés Oriental/Baix Camp/Baix Penedés/Tarragonés. En ésta nueva comunidad la proporción del voto del bloque no independentista es abrumador. Por ejemplo en las elecciones 2017 fue de 17.83 puntos de diferencia con referencia al bloque independentista. En las últimas del 14/02/2021 fue de 13.33 puntos de diferencia. Aplicando los mismos argumentos de autodeterminación y soberanía del pueblo, sería fácil propiciar un referendum para decidir si los ciudadanos así lo quieren. Además no sería necesario ejecutar cambio alguno en la constitución. En ella se describen los pasos y articulado necesario para la constitución de la nueva autonomía. Si hay algún comentario, rogaría fuese constructivo, objetivo y mesurable en aras de la refutación ó adhesión jurídica y la posibilidad de realizar la propuesta
  111
  68
  Respon
   Manel765 13/04/2021 9:00 pm
   Habitualmente leo que el resultado de las elecciones del 14/02/2021, legitima para la permanencia de Cataluña en España. Ese 48% representa el 23.68% del censo. No tiene sentido alguno trocear la autonomia por la sencilla razon que si el 100% de una autonomia estuviera de acuerdo en la independencia, la respuesta es Estado Español seria la misma: NO. El problema no está en regiones, o comarcas, o votos. El problema está en alergia fascista a dejar decidir a una minoria nacional su futuro.
   Ricard 13/04/2021 8:13 pm
   I Gibraltar es espanyol oi? Teniu un cinisme...
  Per ser que Espanya no existeix ... 13/04/2021 5:04 pm
  La Pax Hispànica a Europa va ser conseqüència directa de l'Hegemonia política que es va assolir amb la Monarquia Hispànica de reis com Felip II (que va ser Rei Consort d'Anglaterra), Carles I i els Reis Catòlics que va aconseguir un període de predomini polític no només a Europa sinó que es pot establir que aquest poder va ser universal. Amb això, es va configurar un període de predominança dels "valors espanyols" dins de l'escala europea. Els autors estableixen que la veritable Pax es trobava a l'interior dels dominis de Felip III remarcant l'estabilitat política, l'organització administrativa o la gran intel·lectualitat que va sorgir a conseqüència de el desenvolupament i la implantació de les universitats. En aquest sentit, el període de Pau coincideix amb l'auge de l'Imperi Espanyol i, al mateix temps, amb el desenvolupament de la "moda" espanyola en la qual confluïa també el Segle d'Or espanyol en què la cultura espanyola va ser avantguarda del món .
  15
  10
  Respon
   Ricard 13/04/2021 6:41 pm
   No existeix perquè ningú creu en Espanya. Si parles de la Gran Castella (totalitària per esclavitzadora) i seràs propi. Els únics que ens creiem espanyols erem els catalans. Pero els castellans, amb les seves dictadures i "democràcies" s'han encarregat d'esvair dubtes.
   40
   62
   Respon
    Com que ningú creu en l'existència d'Espanya? 13/04/2021 8:11 pm
    El rei Lluís XIV de França, Borbó, que va ser comte de Barcelona durant uns anys gràcies a l'imbècil de Pau Claris tenia una mare espanyola (Ana d'Àustria) que era filla de Felip III d'Espanya i que és un dels personatges dels Tres Mosqueters de Dumas. Lluís XIV es va casar en primeres núpcies amb Maria Teresa d'Àustria, filla de Felip IV d'Espanya. Tota la cort francesa una mica espanyolitzada, i la resta de europees, parlava en espanyol fluid ja que era la llengua internacional de l'època (com ara l'anglès). I a Espanya li deian Espanya, fins i tot els catalans d'aleshores.
    114
    50
    Respon
  Ocurrències Costa, Societat de bajanades Il-limitades 13/04/2021 3:58 pm
  El nacionalisme català és un greu problema per a la societat catalana. Són ells el problema, no ho és ni Espanya, ni cap espanyol, ni cap model d'Estat. Són ells, sempre han estat ells el problema. És un moviment que per la seva naturalesa porta a Catalunya per la senda de la decadència. És una ideologia victimista, fonamentada en la hispanofòbia, que es dedica a enverinar la ment als seus votants, i una ideologia que no dóna lloc a l'autocrítica. És impossible avançar en res, mentre se segueixi amb la malaltissa obsessió de culpar de tot a la resta d'Espanya, i no se sigui capaç d'assumir errors, com tampoc deixar d'acomodar "a no fer res", perquè si surt malament, la culpa sempre és dels altres. No hi ha res més contrari a un català que un nacionalista català. I és que són un moviment que destrueix tot el veritablement i genuïnament català. Porta aquest moviment més d'un segle en terres catalanes buscant eliminar la veritable identitat catalana, la qual és també espanyola i de profundes arrels hispanes.
  64
  50
  Respon
   Ricard 13/04/2021 4:23 pm
   Les arrels catalanes són tan hispanes que els castellans no paren de reivindicar la catalanitat de Maó, Fraga, Perpinyà, l'Alguer o Oriola.
   50
   55
   Respon
    Tots els llocs que esmentes @Ricard .... 13/04/2021 4:51 pm
    .... van pertànyer a la Corona d'Aragó (l'invent nacionalista de segle XIX de Catalunya-Aragó no va existir mai) i van acabar a la monarquia hispànica, no castellana, hispànica.
    42
    13
    Respon
     Ricard 13/04/2021 6:49 pm
     No contestes el que dic. Els castellans reivindiquen la catalanitat com a part d'Espanya, igual que reivindiquen la castellanitat, o intenten reduir-la al no res a base de dividir els catalans i reprimir la catalanitat? Els hispans volen catalans o mesells castellanoparlants fins i tot quan són al lavabo de casa seva? Els hispans que dius tu volen Espanya o no? Per ara s'han dedicat a esquarterar el nostre país, regalant-lo a bocins per reprimir-nos millor (Utrecht, Rastatt, Pirineus, divisió provincial): Menorca, Sicília, Sardenya, Franja de Ponent, Pais Valencià, Nord de Catalunya, Nàpols, resta de les illes... Perquè si no hi ha altres hispans que els catalans no cal dir-ne Hispània... sino Catalunya. Els que us creieu "espanyols" heu de saber si teniu socis o esteu més sols que la una. Jo crec que esteu solets. I els castellans es fan un tip de riure mentre cobren i ens foten... a tots els catalans, crèduls inclosos.
     51
     99
     Respon
      Et contesto @Ricard 13/04/2021 7:57 pm
      [Regne de] Mallorca, Menorca, Sicília, Sardenya, Franja de Ponent (què és això, el Segrià?), Regne (no pais) de Valencià, Nàpols, resta de les illes, ducats d'Atenes i Neopatria mai van ser catalanes. Tots aquests territoris pertanyien al Rei d'Aragó (que, com una cosa secudaria, era el comte de Barcelona) i Catalunya també li pertanyia. Els reis mai han tingut pàtria, han tingut patrimoni. Quan les corones de Castella i Aragó es van reunir a Carles I, tot l'embull es va dir Espanya o monarquia hispànica i així s'ha conegut a tot el món des de llavors. Ets tu l'únic que no ho sabia?.
      44
      17
  Mesells 13/04/2021 2:50 pm
  La gestió posterior que es va fer del 1-oct, i la fugida del president, obligaven a replantejar moltes coses. N'hi ha que ja fa temps que ho han fet, i altres que s'han quedat com estàtues que sempre repeteixen la mateixa cantarella. Fins que JxCAT no s'accepti la realitat continuarem en un carreró sense sortida.
  14
  30
  Respon
   Anònim 13/04/2021 3:40 pm
   Molt assenyadet.
    Encallats 13/04/2021 4:09 pm
    Quan hi ha algú que ha perdut, no ho vol admetre com una criatura, i s'atrinxera, provoca un bloqueig que no permet fer res.
     Ricard 13/04/2021 4:25 pm
     Que hi ha hagut una guerra? Qui eren els bàndols? Qui ha perdut i com se sap que ha perdut? Pels vots o pels tancs?
  jg 13/04/2021 2:22 pm
  josep costa esel mas entusiasta de los indepes....se le ve el odio a los españoles....sin gente como él la independencia de un pais es impossible...pero la republica de los ocho segundos me parece inviable..
   Ricard 13/04/2021 2:58 pm
   No hi ha espanyols ni odi. Els catalans solem pensar que els castellanistes solen ser tan ignorants que ni saben que se'ls en refot Espanya, i que fan mal per on passen. En tot cas no van fent amics per la vida, però els catalans no tenim cap ganes ni temps d'odiar només ningú. Tenim massa feina. El que volem és treure'ns els castellans del damunt, com ha fet tothom. I la seva ignorància no els disculpa.
   18
   10
   Respon
    Jordi 13/04/2021 3:16 pm
    Esto lo has escrito tú solo o Te lo ha dictado Costa,es que tú a pesar de pasar por catalán,te veo yo muy ignorante,no serás castellano también?Ricardito....
    50
    32
    Respon
     Ricard 13/04/2021 4:27 pm
     Jordi, cadascú té el seu nom, el seu país i les seves conviccions. A part hi ha l'educació. Tu sabràs el que tens.
     12
     14
     Respon
      Sants 14/04/2021 7:33 am
      Pujol solito ganaba siempre las autonómicas sin necesidad de juntar derecha,izquierda,Cup y demás, por lo que ese supuesto 52% sobre el 50% de votantes es una birria. Pero para el discurso separatista todo es munición válida.Y los fieles se lo creen todo
  EPAÑA PA LO EPAÑOLE, vaya ganado 13/04/2021 2:19 pm
  A partir de l'I D'OCTUBRE, queda clar qui son catalans i qui son top-mantes espanyols, purs genocides que ningú sap que fan a Catalunya. El temps va totalment a favor dels catalans. i els estrangers d'epaña ja saben el que han de fer: MALETES I PA EPAÑA su pocilga querida
  86
  22
  Respon
   Juli Vert 13/04/2021 5:57 pm
   Genocides !!!!, no saps el que dius, estàs malalt.
   Anònim 13/04/2021 3:18 pm
   No llames pocilga a España,Lleida puede ser una de las mayores cabañas de porcino de España.
   37
   20
   Respon
   jg 13/04/2021 2:24 pm
   josep costa es tan sectario como usted....pero la republica de los ocho segundos me parece imposible
   10
   33
   Respon
  Lo peor no es ser un miserable golpista, lo peor es ser un grandísimo gilipollas. 13/04/2021 2:11 pm
  El mismo comité al cual le han pagado varias veces por emitir denuncias contra España y todas lógicamente han ido al WC. Además a este gilipollas alguien debería decirle que las democrácias mundiales pasan de mierdas golpistas; eso sí la charlotada del 1-O les hizo reír mucho.
  95
  151
  Respon
   Ricard 13/04/2021 2:59 pm
   Simple supèrbia racista atàvica castellanista.
   51
   11
   Respon
  Lo peor no es ser un miserable golpista, lo peor es ser un grandísimo gilipollas. 13/04/2021 2:11 pm
  El mismo comité al cual le han pagado varias veces por emitir denuncias contra España y todas lógicamente han ido al WC. Además a este gilipollas alguien debería decirle que las democrácias mundiales pasan de mierdas golpistas; eso sí la charlotada del 1-O les hizo reír mucho.
  baldiret 13/04/2021 1:25 pm
  Algú coneix bé la llista de professionals assalariats que es dedica a escampar xisca (de porc) per aquests espais?
   Jo conec un 13/04/2021 1:39 pm
   Un tal @baldiret. No sé si et sona.
    Anònim 13/04/2021 3:46 pm
    Gràcies cariñu per no avergoñirte de mi
  Ebrenc 13/04/2021 1:07 pm
  Quan es pugui publicar com es va organitzar l'1O, a algú li caurà la cara de vergonya, si fos per Junts encara estaria tot per fer, quins bocamolls...
  17
  51
  Respon
  13/04/2021 12:28 pm
  Totalment d'acord, Costa. Gràcies pel teu compromís.
  Doctor Strangelove 13/04/2021 12:11 pm
  Un mediocre incapaç de treure's una plaça de titular a la universitat. Fins i tot, la Borràs, encara que sigui regalada n'ha aconseguit una als 50 anys passats, i no t'explico el tal Benach, encara que en aquest li han tingut que regalar a Lleida (per BCN no donava). Doc.
  169
  130
  Respon
   baldiret 13/04/2021 1:26 pm
   Digues que si cariñu!
   Ricard 13/04/2021 12:53 pm
   Demostra una gran valentia qualificar algú de mediocre per aquí. Suposo que el deu conèixer. Ens pot dir en què va notar la suposada mediocritat del Senyor Costa?
    Doctor Strangelove 13/04/2021 5:28 pm
    En no ser capaç de treure's una plaça de titular com fem tots els que servim per alguna cosa. Doc
    16
    35
    Respon
  Jordi LE 13/04/2021 11:55 am
  La butifarrada de l'1 d'octubre va ser una obra de teatre protagonitzada per un grup de sonats que van votar on van voler, tots els cops que volien i en nom de qui els va donar la gana. El José Costa és un activista que només serveix per obeir els desitjos del gurú de la seca puigdemoniaca.
  161
  215
  Respon
   Ebrenc 13/04/2021 1:10 pm
   Curios que l'Estat espanyol es gastes tants de milions d'euros i envies milers de policies per una botifarrada, sense importancia. Alguns no poden ser mes tontos ni entrenant
   Ets un PN, et conec 13/04/2021 1:09 pm
   SI si , porten 10.000 piolins i milions d'euros gastat per una botifarrada, oi??
   Ricard 13/04/2021 12:51 pm
   Sentir qualificar de "grup de sonats" centenars de mil-lers de conciutadans votant fa feredat. canviar el nom a la gent per despreciar-la és despreciar-se un mateix.
    Anònim 13/04/2021 1:21 pm
    Eso se lo explicas también a los que para hablar de los españoles en los comentarios,les llaman ñordos,mesetarianos y otros peores,así que lecciones poquitas.
    15
    50
    Respon
     Ricard 13/04/2021 2:10 pm
     Si li serveix de referència per a mi no existeixen els "espanyols". Per a mi són castellans. Els que es diuen "espanyols" solen ser simples castellanistes als qui Espanya no els preocupa gens. Només els preocupa sotmetre tots els països que poden, conseqüentment amb comportaments totalitaris amb ressonàncies racistes. No és insultar-los sino descriure la seva actitud secular. Per això tothom se'ls treu del damunt. I no són cap grup de sonats.
      Anònim 13/04/2021 8:52 pm
      Gracias por tu lección,castellanista o prefieres Ricardo,
      5
      8
  Angelblau 13/04/2021 11:46 am
  Totalment d'acord, també
  Bufaforats 13/04/2021 11:27 am
  Totalment d'acord.
  Ricard 13/04/2021 11:04 am
  I tant!
  Luisnomeacuerdo 13/04/2021 10:38 am
  Otro tonto muy tonto y este además de tener cara de tonto es lazinazi, lo peor de cada casa.
  110
  171
  Respon
   Ricard 13/04/2021 12:54 pm
   Gonzalo, coneix Vostè al Sr. Costa? Perquè diu que és un ximple?
    Yo no soy Gonzalo,ni los quiero ser..... 13/04/2021 1:24 pm
    Este señor las pocas veces que quedó al frente del Parlament,protagonizó los ridículos más grandes que yo he visto,fue el cachondeo nacional.
     Ricard 13/04/2021 2:04 pm
     Ara ja sabem perquè pensa que el Senyor Costa és un ximple, Gonzalo. Gràcies per l'aclariment.
      Anònim 13/04/2021 3:47 pm
      Gràcies cariñu per no avergoñirte de m i
      11
     baldiret 13/04/2021 1:29 pm
     Di que si corazón
  Raül 13/04/2021 10:32 am
  L'1-O ja està enterrat sense pena ni glòria. Els integristes territorials mai no l'han reconegut i ara per ara la meitat de l'independentisme tampoc. Mes val acceptar la realitat, convertir-lo en un símbol i mirar cap a endavant.
  183
  175
  Respon

Nou comentari