El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Pina: “Demà a les 12 els presos sortiran sí o sí”
  • CA

Jordi Pina, l’advocat de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, afirma que presos polítics “demà a les 12 sortiran sí o sí”. Això pot arribar a partir de dos supòsits: o bé que els magistrats del Tribunal Suprem transmetin la documentació a l’executiu espanyol per plasmar l’indult al Butlletí Oficial de l’Estat, o bé a través dels permisos que tenen “perfectament concedits” per passar la revetlla de Sant Joan amb les seves famílies.

Pina ha afirmat que els presos estan d’una manera “molt diferent” a la dels darrers quatre anys perquè la mesura suposa “un alleugiment” i estar “una mica més tranquils”. Això no obstant ha subratllar que la mesura de gràcia “no és la solució a aquest conflicte polític”. Al seu entendre, el desenllaç correcte “passa per l’amnistia”. Ara bé, ha assegurat que els equips jurídics i els presos s’estan “acomiadant d’aquest vidre maleït”, en referència a la barrera que separa als interns durant les comunicacions amb el seu entorn.

Sobre la lletra petita dels indults –la reversebilitat de les mesures condicionades a no tornar a delinquir– ha dit que no recorda que hi hagi “molts indults d’aquesta mena”. Ha considerat que caldrà veure “com es reinterpreta d’aquí uns anys” i que per ell “no és una bona solució”. El lletrat ha argumentat que “ja era suficient” un condicionament que imposa entre 9 i 13 anys d’inhabilitació per a tots els presos polítics. “Em sorprèn, no era necessitari”, ha afegit.

Sobre la decisió del Consell d’Europa de demanar el retorn a l’estat espanyol dels exiliats i l’excarcel·lació dels presos polítics ha assenyalat que la resolució posa de manifest que “a través de l’indult ha corregit una sentència injusta per desproporcionada”. Així mateix ha llançat un missatge als partits espanyols amb representació a l’assemblea dient que “si sapiguessin com funciona el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) no li traurien importància al resultat de la votació d’ahir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa