Giró demana aprovar els pressupostos per “responsabilitat”

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha demanat aquest dilluns als grups parlamentaris “responsabilitat” per tal de no obstaculitzar la tramitació dels pressupostos. En un discurs a la Comissió d’Economia i Hisenda, el conseller ha insistit en el lema de “pressupostos o pressupostos” de la setmana passada, i ha avisat que els catalans “no ens podem permetre continuar en estat de provisionalitat que ens impedeix aprofitar oportunitats com les que tenim davant“. Per a Giró, Catalunya necessita uns pressupostos i aquests són els pressupostos que Catalunya necessita”, ha conclòs.

Giró ha demanat als diversos grups parlamentaris que valorin objectivament si aquests pressupostos són millors que no pas prorrogar els comptes del 2020, i els ha demanat que els analitzin i “avaluïn amb consciència si estan tan allunyat del seu sentit de país”. Així doncs, el conseller d’Economia s’ha mostrat optimista, i ha assegurat que està “convençut” que les formacions de la cambra catalana “no impediran la seva aprovació“.

Segons Giró, aquests comptes bastits per la Generalitat volen donar resposta a la sensibilitat social i econòmics dels ciutadans”.”Són expansius però també inclusius, verds, feministes, socials i favorables al desenvolupament sostenible estès pel territori“, ha afegit, segons informa aquest dilluns l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Per altra banda, Giró també ha desgranat els pressupostos en el departament que ell encapçala, que aquest any compten amb una despesa de 183,77 milions d’euros, un 6,5% menys que en els comptes del 2020. Si s’hi inclouen, però, els programes extraordinaris de personal –xifrat en 6 milions d’euros- el pressupost es redueix en 3,4%, gràcies en part al trasllat de l’activitat al Districte Administratiu. “No són xifres grans però són importants i necessàries“, ha dit Giró, que ha recordat que és l’única conselleria que redueix el seu pressupost. El conseller ha assegurat que la seva conselleria és “transversal” i està “al servei de la resta de les altres conselleries” i que d’aquesta manera “cada euro que podem estalviar pot anar a programes i actuacions pel bé dels ciutadans”.

Comentaris

  ciutadà Novembre 15, 2021 | 15:38
  NO es pot demanar responsabilitat als irresponsables . I gairebé tots els polítics ho son; els que no son a la presó o a l'exili.
  Aquesta és la realitat Novembre 15, 2021 | 16:06
  La CUP en la política parlamentària és una organització que sempre falla. Les seves idees, i especialment la seves actuacions són nefastes per a Catalunya. Només els curts de gambals poden votar a aquesta colla d'energúmens.
  Jathodire Novembre 15, 2021 | 18:27
  Tant rebombori per uns pressupostos autonomistes que no són un gran canvi envers l'anterior, en fi.
  Veterà antifranquista. Novembre 16, 2021 | 06:14
  Els de la CUP son els millors aliats de l'espanyolisme.
  ciutadà Novembre 16, 2021 | 07:26
  Aquesta és la realitat. A la CUP la voten els curt de gambals i els espanyolistes.

Nou comentari