El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Institut Agrícola demana la pròrroga o el canvi de condicions en la sol·licitud d’ajudes europees
  • CA

El president de l’Institut Agrícola i vicepresident de Foment del Treball, Baldiri Ros, ha enviat una carta al ministre d’Agricultura, Luís Planas, exigint canvis normatius en la sol·licitud d’ajudes europees del sector ramader oví i caprí perquè “ens estem trobant amb greus problemes en el compliment dels requisits imposats”.

A la missiva, Ros denuncia que la caiguda de la demanda fa impossible complir les condicions -de 0,6 xais per ovella amb dret a ajuda- i que la situació de confinament ha comportat un “descens de la demanda de carn pel tancament del sector HORECA (hotels-restaurants–cafeteries) i de les escoles. A més, les petites botigues especialitzades han reduït les vendes i la població acudeix a les grans superfícies, la qual cosa fa “impossible el compliment dels requisits”.

Segons Baldiri Ros, aquesta situació “comportarà segurament la pèrdua de les ajudes citades, amb la qual cosa el sector es veurà abocat al tancament de les explotacions”.

En el mateix sentit, l’Institut Agrícola considera també que la pròrroga de l’estat d’alarma fins a, de moment, l’11 d’abril, complica la presentació de les sol·licituds, pel que demana al Ministeri “que adopti les mesures adequades per a flexibilitzar els requisits citats, ja sigui a través de la reducció del mínim establert o allargant el període previst, per a impedir la pèrdua del finançament indispensable per al sector ramader oví i caprí”.

“L’ajornament, o la reducció del nombre de xais per ovella és fonamental per a evitar que el sector ramader oví i caprí perdi el finançament indispensable per a afrontar amb garanties el futur”, demana Ros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa