Illa veu “suficients” les restriccions actuals que permet l’estat d’alarma

El ministre de Sanitat diu que escoltarà la petició d'avançar el toc de queda

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que les restriccions que permet l’actual estat d’alarma són “suficients per donar resposta” a la tercera onada. En una entrevista a ‘SER Catalunya’ aquest dimarts al matí, Illa ha argumentat que les mesures “ben aplicades” i “a temps” serveixen per doblegar la corba. Tanmateix, el ministre de Sanitat ha afirmat que tindrà una “actitud d’escolta” amb les autonomies que plantegen avançar el toc de queda a les 20 hores. “Vull escoltar les argumentacions que facin els diferents responsables sanitaris“, ha dit Illa, que ha remarcat que si s’accepta la petició cal fer-ho amb les “màximes garanties” perquè la mesura limita drets fonamentals.

Illa ha explicat que es podria modificar en el Consell de Ministres el decret d’estat d’alarma però que si es vol allargar la mesura més de 15 dies caldria que es voti al Congrés dels Diputats. Pel que fa a l’increment de casos d’aquests últims dies, Illa ha dit que és producte de Cap d’Any. També ha afirmat que ja s’ha assolit la “velocitat de creuer” en la vacunació.

Es manté al Ministeri fins a la campanya

Illa ha tornat a reiterar que seguirà de ministre de Sanitat fins que comenci la campanya electoral. El candidat del PSC ha dit que li “és igual” l’anomenat ‘efecte Illa’: “Jo soc un servidor públic, estic on creuen els meus companys que puc ser útil”. El ministre ha dit que té un “projecte per a Catalunya” i que l’explicarà quan comenci la campanya. També ha dit que no formarà part d’un mateix govern amb un partit independentista, i ha negat que hi hagi partits que estiguin actuant en nom del PSC en la presentació de recursos contra l’ajornament electoral.

Comentaris

    Ramon 19/01/2021 10:58 am
    Sóc l'únic, que té la sensació que si prement un botó demà mateix ja s'hauria eradicat del tot l'epidèmia el govern espanyol sociato-pudent no el premeria?

Nou comentari