Illa respecta la decisió del TC però defensa que “s’havien de prendre decisions”

L'exministre de Sanitat diu que cal prendre nota de la sentència i "afinar" en un futur

El líder del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, respecta la decisió del Tribunal Constitucional (TC) que declara inconstitucional el primer estat d’alarma, però ha defensat que “s’havien de prendre decisions”. “Teníem l’obligació de decidir i ho vam fer de la millor manera possible. El pitjor era no decidir“, ha explicat en una entrevista a Ser Catalunya el llavors ministre. Illa ha explicat que els serveis jurídics creien que no hi havia suspensió sinó limitació de mobilitat i que, per això, es va descartar un estat d’excepció.

Illa considera que cal llegir la sentència i “prendre nota” per “afinar” en un futur. Així, ha recordat que el primer estat d’alarma no va obtenir cap vot en contra al Congrés i que només alguns grups s’hi van abstenir. També ha subratllat el caràcter “inèdit” de la situació. Ara cal, segons ha dit, llegir la sentència per “afinar” de cara a futures ocasions.

L’alternativa, segons ha apuntat, era l’estat d’excepció però ha remarcat que aquest instrument requeria d’autorització prèvia del Congrés. “Era una qüestió d’agilitat i prendre mesures amb rapidesa”, ha argumentat.

Comentaris

    amb illa la democràcia perILLA 15/07/2021 10:59 am
    clar clar, perquè dimitir com a ministro de sanidad de la una grande y libre, en plena pandèmia, és una decisió, o més aviat és ser un incompetent i un irresposable

Nou comentari