Illa diu que el canvi de fases no ha tingut un impacte “negatiu” en l’evolució del virus

Afirma que hi ha hagut un “descens” en les vacunacions d’altres patologia i demana “restablir la normalitat” calada.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que el canvi de fases no ha tingut “per ara” un impacte “negatiu” en l’evolució de la pandèmia del coronavirus però continua demanant “prudència” perquè “no es poden fer passos enrere”. “No podem abaixar la guàrdia perquè hem de conviure amb el virus. El foc pot avivar-se”, ha afirmat durant la seva compareixença a la comissió de Sanitat del Congrés. Illa també ha explicat que en els darrers mesos hi ha hagut un descens en les vacunacions de nens i col•lectius vulnerables per la situació i ha dit que cal “restablir la normalitat vacunal” el més aviat possible.

A més, ha explicat que ha demanat a les CCAA una reserva de material per almenys cinc setmanes i que l’Estat espanyol també està fent una reserva estratègica a nivell nacional per fer front a futures crisis relacionades amb la covid-19 o “altres crisis”. D’altra banda, ha explicat que des de l’inici de la pandèmia i fins dijous passat s’han fent més de 3 milions de proves diagnòstiques, entre proves PCS i tests ràpids de diagnòstic. “Les CCAA han augmentat en un 16% la seva capacitat de diagnòstic”, ha afegit.

El ministre també ha detallat que en els últims set dies s’han autoritzat set nous assajos clínics amb medicaments per trobar un tractament contra el coronavirus. Amb tot, Illa ha insistit que l’estat d’alarma és l’eina que ha permès controlar la mobilitat i que continua essent l’únic instrument possible per gestionar la desescalada.

Nou comentari