El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa creu que “no seria raonable demorar” la decisió sobre els indults després de l’últim informe

El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha considerat en una entrevista a Rac1 que la decisió del Consell de Ministres sobre les peticions d’indults als presos independentistes no hauria de trigar a arribar. Segons ell, en breu es rebrà al govern espanyol el darrer dels informes preceptius per acabar el tràmit, i aleshores “no tindria sentit que la decisió del Consell de Ministres es demorés gaire”. “No seria raonable endarrerir això excessivament“, ha afegit Illa, que no ha volgut “anticipar res” sobre la decisió i que prefereix guardar-se la seva opinió fins que es faci públic el posicionament del govern espanyol. Amb tot, està segur que “sigui quina sigui la decisió, serà rellevant per a Catalunya i per a Espanya”. Per a Illa, tant si s’indulta els presos com si no es fa, serà un punt d’inflexió i influirà “en la política espanyola i en la catalana”, perquè “és una decisió molt esperada”. El socialista creu, però, que els presos “no tenen dret a cap privilegi però tampoc a cap perjudici”.

Preguntat per la taula de diàleg entre els governs d ela Generalitat i de l’estat, el líder del PSC ha assegurat que, d’entrada, no hi tornarà a participar a les reunions, perquè Miquel Iceta és qui seu en nom del PSC al Consell de Ministres i creu que ha de ser ell qui acompanyi Pedro Sánchez. El que sí té molt clar és que la propera trobada s’hauria de produir “quan abans millor” un cop el Govern català estigui constituït.

Per últim, en saber que una de les negociadores de JxCat que es donava per fet que seria vicepresidenta de la Generalitat, Elsa Artadi, ha renunciat a formar part del Govern, Illa ha considerat “sorprenent” l’anunci. “Ha sigut llegit per molta gent com una falta de desconfiança. Ella ho ha explicat i diu que es vol dedicar a Barcelona. Està molt bé però almenys ha sorprès molt. És molt fàcil llegir això com una manca de confiança”, ha comentat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a maig 20, 2021 | 12:42
    amb illa la democràcia perILLA maig 20, 2021 | 12:42
    el que no és raonable, és que estiguin a la presó, bàsicament perquè no hi haurien d'haver entrat mai, en un país democràtic i amb una justícia justa, no hi haurien entrat mai a la presó, però spain is different. Ah i el que tammpoc és reonable que ara els carcellers, pels seus interessos polítics, els interessi treure'ls, quan continuament els hi han privat del tercer grua, per exemple Illa no hem facis riure, parles de diàleg, va home va, si l'únic diàleg que teniu es amb la fiscalia, hi ho saps és curios illa, que et sorprengui la decisió de la Srta. Artadi, deu ser perquè ella és responsable, tot el contrari que tu, que vas dimitir per interessos partidistes, com a ministro de sanidad, en plena pandèmia
  2. Icona del comentari de: Català a maig 20, 2021 | 14:49
    Català maig 20, 2021 | 14:49
    Cal conèixer l'opinió de gent som l'Illa per a fer tot el contrtari. És el més raonable i el més adient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa