Iglesias compara Puigdemont amb els exiliats republicans del franquisme

El vicepresident segon espanyol defensa els indults i recorda que el conflicte català s'ha de resoldre "políticament"

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha comparat aquest diumenge el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, amb els exiliats republicans durant la dictadura franquista. En una entrevista al ‘Salvados’ de la Sexta, ha subratllat que no “comparteix en cap cas” els seus objectius, però que si està a Brussel·les és perquè “va portar a un extrem erroni” els seus ideals polítics.

Preguntat per si creu que és equiparable a la fuga del rei emèrit, Iglesias ho ha negat. “La consideració moral és completament diferent“, ha defensat. El vicepresident segon també s’ha mostrat a favor dels indults dels presos independentistes i ha insistit en la importància de resoldre el conflicte català “políticament”.

Iglesias ha apuntat que les actuacions de Puigdemont “no són indiferents al dret”, i que l’han portat a “arruïnar-se la vida”. Tot i això, creu que sí que és comparable la seva situació a la de les persones que es van haver d’exiliar durant la dictadura de Franco. “No vol dir que comparteixi allò que va fer, ni tampoc la forma en què ho va fer” ha explicat.

En aquest sentit, el vicepresident segon ha recordat que un Govern amb majoria al Parlament “no disposa de legitimitat” per proclamar la independència a Catalunya, i també ha afegit que no vol que això passi. “Ni defenso, ni justifico, ni comparteixo les seves idees”, ha especificat.

Pel que fa als indults dels polítics independentistes presos, Iglesias ha considerat que haurien d’estar “lliures” i poder representar a la ciutadania “que els ha votat”. De fet, el líder Podem ha recordat que es va indultar a Alfonso Armada, “autor intel·lectual d’un cop d’estat dels de veritat”. Així, Iglesias ha defensat que “ni Junqueras, ni Puigdemont” són més “perillosos” que “Armada o Tejero” i ha recordat que el govern espanyol ha de vetllar “per l’interès de l’estat”.

Per això, creu que la solució del conflicte a Catalunya ha de ser “política”. Segons el vicepresident segon, un dels factors que l’han amplificat ha estat “l’agressivitat” de la dreta, que considera que “Espanya són ells”, i que ha convertit el “problema” en un “carreró sense sortida“.

Comentaris

  Senti comú 18/01/2021 1:25 pm
  Recordeu allò que va dir fa tres anys el polític espanyol, ja traspassat Perez Rubalcaba: "El estado [espanyol] pagará el coste de quitar a Puigdemont [l'independentisme] de en medio". Ara ens cal anar burxant-los i així accelerar que l'estat espanyol caigui en el seu propi parany de forma que la resta del món conegui el "mètode clavegueram" espanyol de "quitar de en medio" els que no son de la seva corda. Poc a poc l'estat espanyol, i els seus supportters, alhora que Espanya comença a pagar-ne el cost, qui te una mica d'escrúpols i consciència, com n'Iglesias, tot d'una comencen també a posar-se vermells del tot, per això per motius propis, intenten salvar-se. Sigui com sigui, benvinguts a la democràcia i al senti comú.
  Dr Sallop 18/01/2021 12:36 pm
  Il Fuigpelmon i tuta la petulaia sono unus COVARDIS !!!!
  Dr Sallop 18/01/2021 12:35 pm
  Le Fuigpelmón et tute le petulaia sont uns COVARDS!
  Dr Sallop 18/01/2021 12:31 pm
  El Fuigpelmón i tota la petulaia son uns COVARDS !!!!
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 18/01/2021 11:44 am
  ELS Exiliats Republicans del Final de LA Guerra Civil Espanyola ban Fugir molts per salvar la vida . Carles Puigdemont VA FUGIR PER QUE VA SER UN POLITIC COVARD .. Con es va quyedar per no anar a la Preso CLAR I CATALÀ . ..PABLO IGLESIAS .. MAS VALE CALLAR Y PARECER TONTO .. QUE NO HABLAR Y SACARNOS DE DUDAS .
  2
  109
  Respon
  La veritat es la veritat 18/01/2021 11:12 am
  Sino també es pot comparar amb el cas Navalni, Rùssia com Espanya engaryolen als que no combregen amb el règim. Espanya i Rùssia tenen les seves "democràcies" als mateix nivell. La veritat dol, com es veu als comentaristas exaltats, pero la veritat es tossuda, i tard o temprá hi ha que reconeixer-la.
   Llengua 18/01/2021 1:16 pm
   Tard o d'hora la veritat és reconeix.
  Ferran 18/01/2021 9:59 am
  Solo los indecentes como tú son capaces de decir determinadas cosas.
  20
  59
  Respon
  Doctor Strangelove 18/01/2021 8:54 am
  Quin personatge més nefast! Com pots posar al mateix sac un paio format i culte com en Tarradellas (no confondre amb el sonat que parla d'espies russos) i un batxiller amb ínfules d'estadista. En fi, d'un comunista es pot esperar qualsevol cosa, fins i tot una animalada com aquesta! Doc.
  27
  64
  Respon
   Exiliat es exiliat 18/01/2021 12:16 pm
   Es questió de formació? Que te a veure la formació, en ser un exiliat? Valtónic, com molts exiliats del franquisme, també son exiliats, i segur que no son tots pas premis nóbel. Es pot exiliar per no ser assesinats com amb Franco o Navalni amb Pútin, o per no ser pres de una justícia corrupta i parcial, pero exiliat es exiliat.
  Comuna de dements franquistes amb CHALETON 18/01/2021 8:22 am
  Chaleton Iglesias, Arriba España, Arriba Vallss, Arriba Franco, arriba Colau, Arriba el tripartito por la miseria de los catalames. Vaya pandilla de golfas de españa UNA
  Bis 18/01/2021 8:21 am
  Afirmacions contradictòries. Solució política: Doncs si ell és vicepresident com és que no es fa?
  El cit campejador 18/01/2021 1:07 am
  Iglesias ja no sap què dir per cridar l'atenció. Els vells militants del Partit Comunista i del PSOE que van viure exiliats de veritat, se'l menjaran per ignorant
  50
  62
  Respon
  Ramon 18/01/2021 12:57 am
  En aquell exili hi havia catalans i anticatalans. Hi havia demòcrates i comunistes. Hi havia persones decents i també assassins. En el nostre d'ara no cal cap de les distincions. Tots catalans. Tots demòcrates. I tots decents.
  63
  19
  Respon
  Lleida 17/01/2021 11:38 pm
  Com s'ha de fer doncs si no et deixen fer un referèndum. El volen els de Podemos? . O es que mai es pot fer una successió pactada? Es qüestió divina?
  56
  10
  Respon
  Guillem 17/01/2021 11:35 pm
  Pablo Iglesias, primer, liquidador del 15-M per encàrrec del PPSOE i ara fent de titella de la mateixa màfia, ara PPSOEVOC'S, hauria de rentar-se la boca amb lleixiu abans de parlar del MHP Carles Puigdemont. Les seves opinions sobre el què tenim dret a fer els catalans i el què no, poden tenir algun interès a les tabernes de Madrid però aquí ens les passem pels pebrots.
  Gonzalo 17/01/2021 11:13 pm
  Ni olvido ni perdón, laZis a prisión
  177
  304
  Respon
  Ramon 17/01/2021 10:39 pm
  Quin fdlgp.

Nou comentari