El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV demana posar sobre la taula “el finançament autonòmic o la hisenda pròpia”
  • CA

 

La coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Quim Torra, que amb la reunió del proper dilluns 9 de juliol obrin una nova etapa de diàleg i deixin enrere “els errors del passat“. “Hem de sortir d’aquesta reunió amb possibilitats d’encetar una nou temps de diàleg”, ha assenyalat Ribas, que considera que la trobada entre els dos presidents és un “gran avenç” respecte a les últimes relacions entre el govern català i l’espanyol. Igualment, la també diputada de Catalunya en Comú-Podem al Parlament ha aplaudit que la reunió Sánchez-Torra estigui plantejada com “un espai obert on poder parlar de tot” i ha reclamat a Torra que -a banda de per tendir la mà al diàleg- també vagi a la reunió amb un segon objectiu clar: aconseguir avenços eficients i efectius que comportin canvis en positiu per a la vida de la gent. “No hem de perdre l’oportunitat de posar sobre la taula temes com el finançament autonòmic o la hisenda pròpia“, ha sentenciat Ribas.

De fet, la coordinadora nacional d’ICV ha afirmat que aquestes són les reformes que “la ciutadania de Catalunya necessita”. Ribas també ha aprofitat l’ocasió per exigir a Torra i Sánchez que no tornin a entrar “en la dinàmica de bucle” que ha caracteritzat la política a Catalunya els últims anys. “En cap cas això ha beneficiat la ciutadania”, ha recordat la diputada de Catalunya en Comú-Podem. “Cal deixar de banda els simbolismes unilateralistes i la judicialització de la política, ja que només ens ha dut al fracàs i a perjudicar el país, les institucions i la gent”, ha reflexionat en veu alta Ribas.

 

 

Jornada municipalista ‘Llavors de canvi’

 

Ribas ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada municipalista d’ICV ‘Llavors de canvi’ a Sant Feliu de Llobregat, on han participat 200 regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses de la formació ecosocialista. Aquest espai ha servit per intercanviar experiències i propostes sobre municipalisme de cara a les properes eleccions municipals de 2019. Ribas ha explicat que l’objectiu de la jornada és “aplegar tota la nostra experiència i coneixement per posar-los al servei de la nostra gent” i fer-los servir com a “llavor de les noves candidatures”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa