Iceta descarta un acord PSOE-Cs perquè el “155 permanent” de Rivera és “inconstitucional”

El primer secretari del PSC descarta una amnistia i creu que hi haurà eleccions catalanes a la primavera

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha descartat un pacte entre PSOE i Cs “amb els termes que està plantejant” el partit d’Albert Rivera. “El 155 permanent no existeix. És inconstitucional”, ha defensat en una entrevista a Ser Catalunya per després afegir que n’està “fins al barret” de la gent que s’omple la boca parlant de Constitució i “no l’han llegit o no l’han entès”. A més, Iceta veu “molt difícil” modificar la direcció que ha agafat Rivera i que s’oblidi del “155 permanent”. El líder del PSC ha descartat una amnistia després de la sentència en considerar que no és plantejable en aquests moments i ha pronosticat que hi haurà eleccions a Catalunya a la primavera.

“No hi haurà un acord entre PSOE i Cs amb els termes que Cs està plantejant”, ha afirmat Iceta en ser preguntat per una possible aliança entre les dues formacions després de les eleccions del 10 de novembre. El líder del PSC veu Rivera obsessionat amb el ‘sorpasso’ al PP i afegeix que potser hauran de fer una reflexió si la repetició d’eleccions espanyoles no els hi va bé. Iceta ha considerat “lògic” que la ciutadania estigui molesta pel fet que els polítics no s’hagin posat d’acord i s’hagin de tornar a repetir les eleccions però creu que tot i la possibilitat d’una participació més baixa, el panorama no serà molt diferent.

Pel que fa a Catalunya, Iceta ha insistit que cal obrir una nova etapa davant un govern que ha fet “fallida” i ha augurat que les eleccions seran a la primavera, tot i admetre que no en té cap certesa. Sembla, segons ha apuntat, que s’hagi allunyat la possibilitat de convocar eleccions a Catalunya just després de fer-se públic la sentència sobre l’1-O.

Nou comentari