Iceta critica els comuns per no defensar la presència de la Guàrdia Civil a Catalunya

Els diputats de Catalunya en Comú Podem es van abtenir en la votació d'una resolució perquè marxin els membres de l'institut armat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat l’ambigüitat dels comuns en qüestions que afecten a l’essència de l’organització de l’Estat com demostra, al seu parer, que s’abstinguessin a la votació de la resolució del Parlament que va demanar aquesta setmana la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya.

“No podem tenir al govern a partits que quan es discuteix on ha de ser o no la Guàrdia Civil s’abstenen, a partits que volen enfrontar la legitimitat del poder judicial a la de les institucions representatives”, ha dit Iceta en prendre la paraula en la reunió a porta tancada del Comitè Federal del PSOE, han informat a Europa Press fonts socialistes.

Iceta ha admès que ell no era partidari de repetir eleccions, però ha posat en valor la decisió del líder del PSOE, Pedro Sánchez, “que abans de cedir a la temptació de formar un mal govern” prefereix “que els espanyols puguin triar un bon govern”.

En opinió del líder del PSC, el Govern d’Espanya tampoc pot tenir un govern que depengui dels independentistes, per la qual cosa ha subratllat la importància que el 10 de novembre el PSOE guanyi “bé” i de llarg “per no necessitar ni intermediaris ni complements”.

Iceta ha admès la situació “complexa” de Catalunya, però s’ha mostrat optimista respecte de les expectatives electorals del PSC i del PSOE, “garantia”, segons ell, de “ordre i progrés”, “de convivència, del respecte a la legalitat i del compromís amb la justícia social”, enfront del Govern actual, al que veu “desorientat, dividit” i fent “gesticulacions” amb les que demostra la seva “impotència política”.

Als independentistes que segueixen apostant per la unilateralitat, els ha demanat que deixin d’enganyar als catalans perquè “no hi haurà” ni amnistia per als presos del ‘procés’ ni autodeterminació per a Catalunya, per més promeses que facin.

L’única cosa que s’ha de donar a Catalunya és “diàleg dins de la llei”, la fórmula per la qual aposten els socialistes per superar la confrontació actual.

Nou comentari