Iceta acusa el Govern d’aportar decadència

Promet "no enganyar i no dividir" davant unes eleccions catalanes

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha acusat aquest diumenge els governs catalans dels últims deu anys d’aportar decadència enlloc de la independència que plantejaven, i ell ha promès “no enganyar i no dividir” davant unes eleccions catalanes que veu possibles en qualsevol moment des de setembre. En un article de ‘Crónica Global’ recollit per Europa Press, ha reiterat la necessitat d’un pla català de reconstrucció social i reactivació econòmica després del coronavirus, i amb tot el consens institucional, polític i socioeconòmic possible, però creu que el Govern està massa dividit per buscar precisament unitat.

No veu al president Quim Torra i al seu executiu en condicions de liderar, perquè això implica mobilitzar recursos, prioritzar i assumir responsabilitats. Enfront d’això, Iceta promet centrar-se a resoldre problemes dels catalans: prioritzar la justícia social, el feminisme i l’ecologia, i reimpulsar el desenvolupament econòmic i l’equilibri territorial català.

En els governs independentistes ha anat veient retallades socials que han generat més desigualtats i menys oportunitats, cap lideratge econòmic davant els reptes tecnològics i climàtics presents i futurs, divisió de la societat, ineficàcia i falses promeses. Iceta considera que el Covid-19 obliga a mesures ambicioses que “blindin” els serveis públics, que assegurin que no augmenten les desigualtats, i se salvin ocupacions i empreses.

Nou comentari