El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil i un mosso reobren el dubte sobre quanta gent hi havia a Alcanar
  • CA

L’explosió a l’urbanització d’Alcanar on es preparava l’atemptat d’una cèl·lula jihadista a Barcelona continua essent un punt fosc del cas dels atemptats del 17A. Com la primera jornada del judici del cas que se celebra a l’Audiència Nacional, la segona d’aquest dimecres Alcanar ha tingut de nou protagonisme. En concret, quanta gent hi havia a la casa la nit de l’explosió. Si ahir els investigadors evitaven especular amb aquesta qüestió, avui un sergent dels Mossos ha entelat el relat oficial unit a un testimoni que va declarar a la Guàrdia Civil que la nit de l’explosió hi havien quatre persones i no tres, com va explicar l’únic supervivent, Mohamed Houli,  tres dies després de la deflagració.

En concret, ahir l’inspector dels Mossos TIP 1395, instructor del primer atestat, que va admetre que Houli, en les seves primeres declaracions als agents que el van interrogar a l’Hospital de Tortosa, va explicar que a la casa “hi haurien quatre o cinc persones”. Posteriorment, però, en un atestat signat per l’inspector el mateix inspector ha afegit que al cap de pocs dies ja només va dir que hi havia 3 persones. A més d’ell, Youssef Aalla i l’imam Abdelbaky Es Satti.

Ara bé, aquest dimecres també ha declarat el sergent 13925, dels primers en actuar a Alcanar, que a la casa hi havia Youssef Aala, Abdelbaky Es Satty , Mohamed Ouli i Mohamed Hichamy. Una relació que és impossible perquè Hichamy havia marxat el dia abans a Ripoll. Per tant, per a la defensa advocats que porten Javier Martínez, el pare del petit Xavi, assassinat a la Rambla amb només 4 anys, entén que el sergent ha admès una quarta persona. Ara bé, també entra la possibilitat que s’hauria confòs en el moment de la declaració.

Però el fet que es consigni la possibilitat que hi havia quatre persones, quadra amb un dels atestats de la Guàrdia Civil de la Unitat Central Especial número dos de la poderosa Divisió d’Informació de l’institut armat. En concret, és la diligència 33964 de declaració del testimoni del veí de la casa d’Alcanar, la del número 7 -la de la cèl·lula és la 9- un ciutadà francès que va assegurar el 21 de setembre que la nit de l’explosió hi havia quatre persones a la casa. Una testifical que també quadra amb la possibilitat del xofer que alguns testimonis asseguren haver vist conduint una furgoneta el mateix matí que se’ls va veure per darrera vegada a Ripoll.

L'informe dels agents d'informació de la Guàrdia Civil amb un dels veïns

L’informe dels agents d’informació de la Guàrdia Civil amb un dels veïns Quico Sallés

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fat Boy a novembre 12, 2020 | 18:49
    Fat Boy novembre 12, 2020 | 18:49
    Que ho preguntin al Margallo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa