La Guàrdia Civil de Madrid obre una investigació per la filtració d’informes del 8-M

La primera filtració va coincidir amb la destitució de Pérez de los Cobos, tot i que el ministre de l’Interior ha desvinculat reiteradament la decisió d'aquest fet

La comandància de la Guàrdia Civil ha obert una informació reservada per determinar les circumstàncies en què s’ha produït la filtració dels dos informes de la Benemèrita sobre el 8-M. Fonts d’Interior asseguren que es tracta d’un procediment “habitual” i que es fa de forma “automàtica” en aquests casos. La Guàrdia Civil ha elaborat dos informes –el segon dels quals amplia la informació del primer- que ha lliurat a la jutgessa de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, que instrueix la causa. El primer document que es va filtrar a la premsa contenia alguns errors i apuntava a possibles responsabilitats del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per posar “en risc” els ciutadans amb el coronavirus.

Els errors del document es van esmenar en un segon informe ampliat, que manté la tesi que el govern espanyol coneixia la gravetat de la situació i no s’haurien d’haver fet manifestacions ni concentracions de persones. La filtració del primer informe va coincidir amb la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, tot i que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska ha desvinculat reiteradament la decisió d’aquest fet i ha assegurat que ni ell ni ningú del seu departament va demanar ni l’informe ni el seu contingut.

Nou comentari