El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil continua perseguint els alliberats per França del tall de la Jonquera
  • CA

El Servei d’Informació de la Guàrdia Civil continua perseguint els sospitosos del tall de la Jonquera convocat pel Tsunami. La persistència fins i tot afecta els denunciats i després alliberats per les autoritats franceses per la protesta del 11 i 12 de novembre de l’any passat. Així ho demostra un “informe confidencial” de la Direcció Adjunta de la Guàrdia Civil al qual ha tingut accés El Món i que s’ha incorporat al sumari del cas que instrueix el jutjat de primera instància i instrucció 4 de Figueres.

Tot i que els 18 identificats per les autoritats franceses no han patit cap sanció ni pena, el Servei d’Informació de la Guàrdia Civil ha elaborat un atestat sobre 16 dels implicats i ha integrat un informe de cadascun d’ells a l’omnipotent Sistema Integrado de Gestión Operativa, Análisis y Seguridad Ciudadana (SIGO), l’enorme base de dades de l’institut armat que permet a les unitats operatives obtenir tota la informació disponible a través de diverses fonts sobre un afer d’interès policial. Aquests quatre informes són els 95218813, 95212345, 95208114 i 95212248.

En aquests informes, del 15 de novembre, on es fa referència a la col·laboració de la Gendarmerie i de la Police Nationale, es destaca que els sospitosos –que van ser identificats i van haver de declarar– van “llançar projectils contra la policia”. Els analistes de l’institut armat, però, asseguren que no van poder arrestar ningú, perquè “estaven actuant al mig de la multitud”. En tot cas, els fa responsables dels danys a les carreteres com ara les “barricades” i de treure les barreres de protecció.

En el mateix atestat, consideren que els activistes van rebre col·laboració dels “armilles grogues”. Un extrem que acrediten per uns “grafittis”. En tot cas, els agents d’informació identifiquen els 16 sospitosos amb tot luxe de detalls per incorporar-los a la causa, en entendre que també van participar del tall i han de ser investigats per danys i desordres públics. Tot i que les autoritats franceses ho veuen diametralment diferent.

Part de l'informe de la Guàrdia Civil sobre els detinguts a França

Part de l’informe de la Guàrdia Civil sobre els detinguts a França Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa