El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil admet que Trapero i Sànchez només van parlar per telèfon el 20S
  • CA

Trucades. Aquesta podria ser la clau de volta per treure de l’equació del referèndum el Major del Mossos, Josep Lluís Trapero. Així ho admès, a contracor, el màxim investigador del procés sobiranista de la Guàrdia Civil, el cap de la policia judicial a Catalunya de l’institut armat, el tinent coronel Daniel Baena.

L’instructor de la majoria d’atestats contra el procés s’ha vist superat per un interrogatori eficaç, eficient i dur de la defensora de Trapero, Olga Tubau. L’advocada ha anat amb els deures fets i en una nova maniobra envolvent ha enxampat Baena i l’ha fet caure de peus a la galleda en diverses ocasions.

Però en la part final de l’interrogatori li ha tret una dada clau al voltant d’una de les incriminacions constants de la Guàrdia Civil contra Trapero: embolicar el Major amb l’organització del procés. Baena ha hagut d’admetre que tot i haver punxat el telefòn de Sànchez -no el “van deixar” intervenir el de Trapero-, no hi ha constància de trucades entre l’aleshores president de l’ANC i el Major.

Només ha pogut consignar les 37 trucades o  intents de trucades entre tots dos durant el setge a Economia. Cap abans ni cap després. Ni tant sols el primer d’Octubre. Tubau li ha fet dir a Baena a més d’obligar-lo a remarcar que Sànchez sí que havia mantingut converses durant el referèndum amb altres membres del Govern.

El desglossament concret consta a la causa. De Sànchez a Trapero es van registrar 16 trucades. Quatre d’aquestes van anar dels 0 als 2 segons. La resta van oscil·lar entre 9 segons i tres minuts 40 segons. Totes entre les 12:11 del migdia a les 21:18. En canvi, les trucades del Major a Sànchez van ser 21. D’aquestes 14 van ser intents (durada entre 0 i 3 segons) i cinc, realitzades entre les 12:12 i les 22.23 van durar entre 46 segons i un minut 50 segons. En cap cas l’atestat hi consta el contingut de les trucades. “No em va deixar intervenir el del Major”, ha lamentat resignat Baena.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa