Granados assegura haver sentit “vergonya” de veure Torra darrere de Puigdemont

La portaveu socialista creu que la Generalitat "no pot impulsar propostes recolzades per una minoria" ja que considera que només representa la meitat de la societat catalana

 

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha assegurat haver sentit “vergonya com a catalana” de veure el president de la Generalitat, Quim Torra, darrere el president exiliat Carles Puigdemont, tal com va passar aquest dissabte a Bèlgica en la celebració del retorn del segon després de la retirada de l’euroordre emesa per la justícia espanyola contra ell. En una entrevista que ha concedit aquest diumenge a RAC1, Granados ha lamentat que el president de la Generalitat “vagi més a veure a l’expresident (sic) català que als representants del poble al Parlament” i que s’estigui estancant només en una política dels gestos, sense gestionar cap altre assumpte a Catalunya.

 

Així, la portaveu socialista ha assegurat que espera que “hi hagi més veus que vegin el nou Govern de Pedro Sánchez una oportunitat de passar pàgina” i ha considerat que Carles Puigdemont no té cap legitimitat política ni cap autoritat. En aquest sentit, Granados ha recordat que qui té la legitimitat per negociar és el president autonòmic, Quim Torra, que és qui va ser votat per l’actual composició del Parlament i amb qui “s’han d’obrir negociacions també dins de Catalunya”. També ha destacat que la Generalitat “no pot pretendre impulsar propostes recolzades per una minoria” i ha reiterat que solament representen a la meitat de la societat catalana i que primer s’han de generar consensos dins de Catalunya. Així mateix, la portaveu del PSC ha defensat la votació d’un acord en el marc de la llei i ha reiterat que “els marges de negociació estan clars” de cara a la Comissió Bilateral que se celebrarà aquest dimarts entre la Generalitat i el Govern central.

Nou comentari