El Govern lamenta la lentitud per empresonar els assaltants de Blanquerna

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha lamentat aquest dimarts la quantitat d’anys que els assaltants del centre Blanquerna de Madrid han estat en llibertat sense entrar a la presó, tot i tenir una ordre ferma d’ingrés. “Costa de creure que parlem de fets que van passar al 2013. Han calgut 8 anys, que es diu aviat, fins que la justícia ha dit que ingressin a presó“, ha manifestat en una roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.

Plaja també ha assenyalat que els neonazis que van entrar a la delegació del Govern a la capital catalana van ser condemnats “per uns fets molt greus que tots van poder veure“. La reacció de la portaveu de l’executiu de Pere Aragonès ha arribat unes hores més tard que l’Audiència Provincial de Madrid donés als ultraespanyolistes un termini fins a principis de desembre perquè ingressin de manera voluntària al centre penitenciari que vulguin. Això s’ha produït perquè el Tribunal Constitucional no ha admès el seu recurs d’empara.

El recurs contra la condemna de quasi tres anys de presó per assaltar la Delegació de la Generalitat a Madrid el 2013 havia suspès l’execució de la pena l’abril passat. Els condemnats han de recollir presencialment l’ordre d’ingrés a presó entre el 25 i el 29 de novembre, i aleshores tindran deu dies més per entrar al centre penitenciari que escullin.

Ara, aquests neonazis hauran de complir una condemna de presó de més de dos anys per haver entrat a la delegació del Govern i haver comès un delicte de desordres públics. Ara el tribunal demanarà que aquests ultraespanyolistes entrin a la presó de forma voluntària. Primer de tot, hauran de recollir, entre el 25 i el 29 de novembre, els manaments d’ingrés voluntari, i després tindran deu dies per entrar a la presó que ells vulguin de forma voluntària.

Comentaris

    en fi Novembre 16, 2021 | 14:54
    dona, son españoles, son nacionalistas españoles, defensores de la tapia, i molt molt feixistes

Nou comentari