El Govern vol implementar l’educació sexual i afectiva des de l’etapa de 0 a 3 anys

El Govern vol implementar l’educació sexual i afectiva des de l’etapa infantil, de 0 a 3 anys, per proporcionar “eines” als infants. Ho ha dit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha defensat que disposar d’una assignatura com aquesta els ajudaria a protegir-se contra possibles casos d’abús sexual. La consellera ha subratllat que la prevenció de les violències passa obligatòriament per un treball específic a les escoles, també en aquelles edats més primerenques. “Un infant no ha de considerar normals certes coses”, ha insistit. També ha afegit que “els alumnes han de conèixer el seu propi cos”.

La consellera d’Igualtat i Feminismes també ha explicat que en edats més avançades s’ha d’incidir en altres temes, com la menstruació, la masturbació o el consentiment. Així, la consellera ha recordat que tot plegat es recull en diverses lleis catalanes i que, actualment, s’ha deixat a iniciativa de les escoles, el que ara es vol canviar. “Volem que s’integri als currículums i que hi hagi professionals especialitzats per impartir-ho”, ha explicat tot assegurant que “és un dret humà”.

Verge ha admès que ja hi ha escoles que ho treballen, però ha lamentat que la major part encara no ho estan desenvolupant o bé se centren només en activitats puntuals. En aquest sentit, ha incidit en la importància d’impartir una educació que permeti als alumnes viure la sexualitat des de “l’autonomia, el respecte i la igualtat”.

Nou comentari